FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi stagniraju uoči izvješća o zaposlenosti

Autor: neba
NEW YORK, 2. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi gotovo su nepromijenjeni uoči početka današnjeg trgovanja na Wall Streetu jer ulagači nisu voljni znatnije mijenjati pozicije prije objave izvješća o zaposlenosti u SAD-u, o kojemu uvelike ovisi smjer tržišta.

Dow Jones terminski indeks bio je u 13,30 sati u minusu 6, a Nasdaq terminski indeks 2,25 bodova.

S&P terminski indeks ojačao je, pak, 0,1 bod i bio je malo iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nakon što su jučer cijene dionica na Wall Streetu znatno porasle, na tržištu vlada oprez jer će danas biti objavljeni podaci o zaposlenosti u SAD-u, koji obično znatno utječu na smjer burzovnih indeksa.

U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je u listopadu broj zaposlenih porastao za 125.000, za 10-ak tisuća više nego u rujnu, ali i da je stopa nezaposlenosti blago porasla na 7,9 posto, nakon što je u rujnu pala za 0,3 postotna boda.

Slijedi i nastavak sezone objave kvartalnih poslovnih izvješća kompanija. Danas se, među ostalim, očekuju izvješća medijske grupe McGraw-Hill, naftnog diva Chevrona i modne kuće Ralph Lauren.

I na europskim burzama vlada oprez. U 13,30 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks stagnirali su na jučerašnjim razinama.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙