FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprezno trgovanje uoči predsjedničkih izbora

Autor: scvi
NEW YORK, 5. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Na Wall Streetu danas se očekuje oprezno trgovanje, uoči sutrašnjih, neizvjesnih predsjedničkih izbora u SAD-u, zbog čega investitori nisu skloni ulagati u rizičnije klase imovine.

Terminski Dow Jones indeks oko 13,30 sati je stagnirao, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 1,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 1,2 boda, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Ankete pokazuju da se između predsjednika Baracka Obame i njegovog republikanskog izazivača Mitta Romneya vodi neizvjesna utrka, ali da Obama ima malu prednost u nekoliko država koje bi mogle biti ključne za izbore. Investitori u takvim uvjetima nisu skloni ulagati u rizične klase imovine, poput dionica.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas će Institut za upravljanje nabavom objaviti indeks aktivnosti u američkom uslužnom sektoru u listopadu. Ekonomisti procjenjuju da je aktivnost smanjena s rujanskih 55,1 na 54,5 bodova.

Bit će objavljen i trend indeks zapošljavanja za listopad, koji izračunava Conference Bord.

I na europskim burzama trguje se oprezno, a najvažniji indeksi su u minusu. Trenutno su londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks na gubitku između 0,56 i 0,97 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙