FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nakon jučerašnjih gubitaka terminski indeksi u plusu

Autor: scvi
NEW YORK, 11. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Nakon jučerašnjih oštrih gubitaka na Wall Streetu, američki terminski indeksi danas su ojačali, dok investitori čekaju objavu novih makroekonomskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks oko 12,30 sati bio je u plusu 38 bodova, a tehnološki Nasdaq 12,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 5,3 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

„Čudno je to, jer imamo loše vijesti u vezi Španjolske“, kaže Jacques Porta, menadžer pri investicijskom društvu OFI Gestion Privee, govoreći o rastu američkih terminskih indeksa.

Agencija S&P danas je snizila rejting Španjolske na svega jedan stupanj iznad statusa 'bezvrijednog', a neki analitičari kažu da bi rejting te zemlje mogao još pasti ako zatraži međunarodnu financijsku pomoć.

„Mislim da je riječ o tehničkoj reakciji tržišta nakon jučerašnjih gubitaka“, dodaje Porta.

Na Wall Streetu je u srijedu S&P 500 indeks oslabio četvrti dan zaredom, dok je Dow Jones pao po najvećoj stopi od početka srpnja, jer je ulagače razočarao loš početak sezone kvartalnih poslovnih rezultata kompanija.

Dow Jones indeks pao je 0,95 posto, dok je S&P 500 skliznuo 0,62 posto, a Nasdaq indeks 0,43 posto.

U fokusu investitora danas će biti podaci o broju nezaposlenih u proteklome tjednu u SAD-u, te o vanjskotrgovinskoj razmjeni SAD-a i uvoznim cijenama.

Na europskim burzama, nakon jutrošnjeg pada cijena dionica, najvažniji indeksi okrenuli su smjer tako da su sada u plusu. Trenutno su londonski Ftse, pariški CAC i frankfurtski DAX u plusu između 0,6 i 0,8 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙