FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori razočarani financijskim izvješćima

Autor: scvi
NEW YORK, 19. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su pali, pod pritiskom lošijih od očekivanja poslovnih rezultata General Electrica i Microsofta.

Terminski Dow Jones indeks oko 14,00 sati bio je u minusu 27 bodova, a tehnološki Nasdaq 7,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 3,3 boda, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

General Electric je objavio da je u trećem tromjesečju ostvario rast profita za 8,3 posto zahvaljujući solidnoj potražnji u SAD-u i Aziji, koja je nadoknadila slabu potražnju za električnim turbinama i lokomotivama u Europi. No, prihodi te kompanije bili su slabiji od očekivanja, pa je cijena te dionice u elektroničkom predtrgovanju pojeftinila 1,6 posto.

Nakon Googlea, kasno sinoć investitore je razočarao i Microsoft, izvijestivši o padu dobiti za 22 posto u trećem tromjesečju. Cijena dionice te kompanije spustila se danas 1,8 posto.

Američki industrijski proizvođač Honeywell izvijestio je o čak 10 posto većoj zaradi, ali cijena dionice ipak mu je oslabila 1,1 posto.

„Raspoloženje investitora teško će se oporaviti nakon Microsofta i Googela, no mislim da će njihov utjecaj biti kratkovječan. Ipak, skloni smo kupnji defanzivnih dionica“, izjavio je Peter Cardillo, glavni ekonomist pri Rockwell Global Capitalu.

Za nove smjernice investitori čekaju objavu podatka o prodaji postojećih nekretnina te zaključke s drugog dana sastanka na vrhu Europske unije.

Na europskim burzama najvažniji indeksi danas su u minusu, nakon tri dana snažnoga rasta. Trenutno je londonski Ftse na gubitku 0,20 posto, frankfurtski DAX 0,56 posto, a pariški CAC 0,57 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙