FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: S&P bi mogao prekinuti 5-dnevni negativni niz

Autor: scvi
NEW YORK, 25. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, ukazujući na oporavak ključnog S&P 500 indeksa nakon njegova najoštrijeg 5-dnevnog pada u proteklih pet mjeseci, dok investitori čekaju objavu makroekonomskih pokazatelja i financijskih izvješća kompanija.

Terminski Dow Jones indeks oko 13,30 sati bio je u plusu 60 boda, a tehnološki Nasdaq 16,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 6,8 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Investitore je ohrabrila ocjena kineskog ministarstva industrije i tehnologije da bi tvornička proizvodnja u Kini u posljednjem ovogodišnjem tromjesečju trebala ubrzati rast. Iako su u tome ministarstvu napomenuli i da je oporavak industrijske aktivnosti upitan zbog neizvjesnosti na izvoznim tržištima, investitorima su ojačale nade da će kinesko gospodarstvo izbjeći oštro gospodarsko usporavanje.

Za nove smjernice, investitori iščekuju podatak o narudžbama trajnih dobara američkoj industriji u rujnu, tjedne podatke o nezaposlenosti te o prodaji postojećih nekretnina u rujnu u SAD-u.

Danas bi čak 56 kompanija čije su dionice sadržane u S&P 500 indeksu trebale izvijestiti o tromjesečnim poslovnim rezultatima. Među njima su i svjetski poznata imena poput Applea, Amazona i ConocoPhillipsa.

Na europskim burzama najvažniji indeksi nadoknadili su jutrošnje gubitke te su sada u blagom plusu. Ponajviše je za to zaslužan bolji od očekivanja podatak o rastu britanskog bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju za 1 posto u odnosu na prethodno tromjesečje.

Londonski Ftse indeks trenutno je na dobitku 0,34 posto, frankfurtski DAX 0,66 posto, a pariški CAC 0,48 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙