FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oporavak

Autor: scvi
NEW YORK, 22. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, ukazujući na oporavak cijena dionica na Wall Streetu nakon što je u petak S&P zabilježio najoštriji pad od kraja srpnja, dok investitori iščekuju nove smjernice od financijskih izvješća kompanija.

Terminski Dow Jones indeks oko 14,00 sati bio je u plusu 44 boda, a tehnološki Nasdaq 16,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 4,9 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Po podacima Thompson Reutersa, do kraja prošloga tjedna 106 kompanija čije su dionice u sastavu S&P 500 indeksa izvijestilo je do sada o poslovanju u trećem tromjesečju, pri čemu je njih 62 posto premašilo očekivanja analitičara. To je nešto manji postotak nego u protekla četiri tromjesečja, kada je 67 posto kompanija premašilo očekivanja.

Ekonomisti procjenjuju da će zarade kompanija za treće tromjesečju u prosjeku biti 1,8 posto niže nego u istom razdoblju prošle godine.

Međutim, optimizam investitora splasnuo je budući da čak 58 posto kompanija nije ispunilo očekivanja tržišta u pogledu ostvarenih prihoda u trećem tromjesečju.

Investitori danas iščekuju financijska izvješća niza velikih američkih kompanija, uključujući Yahoo, Texas Instruments i Caterpillar.

„Ne iznenađuje što je sezona objava zarada kompanija nešto slabija nego prije, jer smo ranije vidjeli rekordne razine marži. Gospodarsko usporavanje utjecalo je do određene točke na njihovo smanjivanje. Zarade su i dalje su relativno dobre, no pitanja u vezi šire slike počinju dominirati“, kaže Stephen Cohen, čelnik odjela investicijske strategije pri BlackRocku.

Na europskim burzama, pak, ublaženi su jutrošnji gubitci, zahvaljujući obnovljenim očekivanjima da će Španjolska uskoro zatražiti financijsku pomoć. Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,07 posto, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,15 posto, a pariški CAC 0,13 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙