FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 1. studenog 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

PARIZ - Ukrajinski tenisač Sergej Bubka Jr (25), sin legendarnog skakača s motkom Sergeja Bubke (48), teško je ozlijeđen prilikom pada s trećeg kata jedne zgrade u Parizu. Mladi tenisač pretrpio je višestruke prijelome i u teškom je stanju prevezen u bolnicu Georges Pompidou. Nesreća se dogodila oko sedam sati ujutro kada se Bubka junior nespretno zaključao u kupaonicu u stanu svoga prijatelja. Pokušao je kroz prozor doći do dnevne sobe, no okliznuo se i pao. Sergej Bubka mlađi trenutačno je na 187. mjestu ATP ljestvice, a u svijetu tenisa poznatiji je kao dečko najbolje tenisačice svijeta Viktorije Azarenko. Stariji Bubka je šestostruki uzastopni svjetski prvak u skoku s motkom i olimpijski pobjednik. Svjetski rekord je obarao 35 puta i prvi je preskočio "čarobnu granicu" od šest metara.

CHICAGO - Legendarni američki košarkaš Scottie Pippen (47), koji je u dresu Chicago Bullsa devedesetih godina prošlog stoljeća zajedno s Michaelom Jordanom osvojio šest naslova prvaka NBA, vraća se u svoj bivši klub. Pippen je u 'Bullsima' postao savjetnik predsednika kluba Michaela Reinsdorfa. "Pippenovo znanje, talent i iskustvo sasvim sigurno bit će nam od velike pomoći," kazao je Reinsdorf, te dodao: "Scottie je već razgovarao s igračima. Oduševio ih je svojim govorom i smislom za humor. S nekim ljudima u klubu zna se od ranije i sretni smo što je jedna takva legenda uz nas." Pippen je od 17 NBA sezona 12 proveo u redovima Chicaga osvojiši šest naslova prvaka (1991–1993, 1996–1998). Bio je i član jedinog pravog 'Dream teama' koji je u finalu Olimpijski igara 1992. godine u Barceloni igrao protiv Hrvatske. Pippen je osvojio zlatnu olimpijsku medalju i četiri godine kasnije u Atlanti.

CIUDAD DE MEXICO - Bivši paragvajski nogometni reprezentativac Salvador Cabanas (32) koji je prije tri godine u jednom meksičkom noćnom klubu ustrijeljen iz pištolja u glavu, vratio se u Meksiko potpisavši ugovor za Jaguares de Chiapas. Nesretnog nogometaša je 25. siječnja 2010. godine u noćnom klubu u Ciudad de Mexicu upucao muškarac nakon svađe u zahodu. Cabanas je jedva preživio, a nakon tri operacije, metak se i dalje nalazi u njegovoj glavi. Premda se činilo kako je njegova karijera završila, prošlog travnja se vratio nogometu potpisavši ugovor za paragvajskog drugoligaša '12 de Octubre'. Nakon odrađene polu-sezone seli u Jaguarse čiji je dres nosio od 2003. do 2006. godine, a potom je igrao za Americu. "Ponosan sam što me u Meksiku nisu zaboravili. Hvala i čelnicima 12 de Octubre jer su mi dali priliku, otvorili mi vrata kada su me svi otpisali. Sanjao sam o povratku na teren," kazao je Cabanas koji je do ranjavanja bio standardni paragvajski prvotimac.

RIO DE JANEIRO - Premda su za njegove usluge zainteresirani vodeći nogometni velikani jedan od najtalentiranijih svjetskih nogometaša Brazilac Neymar još uvijek nema namjeru nastaviti karijeru u Europi. "Sretan sam u Brazilu, sretan sam u Santosu. Moj san je igrati u nekom od europskih velikana, ali osjećam kako još uvijek nije vrijeme da napustim rodnu zemlju. Još uvijek je rano za selidbu u Europu," kazao je 20-godišnji nogometaš. Love ga Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Manchester City, Chelsea, PSG, te Milan i Inter, no Neymar nije želio otkriti u kojem bi klubu želio nastaviti karijeru. "Naravno, da imam svog favorita, ali ne želim otkriti ime tog kluba," dodao je.

BARCELONA - Najbolji nogometaš Barcelone Lionel Messi odbacio je tvrdnje da je u sukobu sa suigračima i da se u svlačionici katalonskog velikana ponaša kao 'diktator'. "Nisam mali diktator. Ne zanima me što ljudi pričaju. Moji suigrači znaju da nisam takav. Čast je biti dio najbolje Barcelonine ekipe u povijesti kluba. Ovo nije najbolja ekipa zbog rezultata, već zbog igre," kazao je po mnogima najbolji nogometaš svijeta. Omaleni 'Gaučo' nije se želio previše osvrtati niti na provokacije suparničkih navijača koji tijekom utakmica uzvikuju ime njegova najvećeg rivala Cristiana Ronalda.

"Zaista ne obraćam pažnju na to. Uostalom normalno je da vas navijači pokušavaju isprovocirati," kazao je Messi koji je ove sezone u 14 nastupa zabio 17 golova.

LONDON - Napadač engleskog nogometnog premierligaša Arsenala Gervinho (25) pauzirat će najmanje tri tjedna zbog ozljede zgloba u ligaškom susretu protiv Queens Park Rangersa. Gervinho je ove sezone u 11 nastupa u svim natjecanjima zabio pet golova, a zbog ozljede će propustiti dva velika derbija - susrete protiv Manchester Uniteda i Tottenhama, te ogled Lige prvaka protiv Schalkea.

SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački nogometni trener Ivica Osim koncem godine napustit će funkciju predsjednika Odbora za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Gostujući na Radiju BiH Osim je poručio kako se povlači iz Nogometnog saveza BiH i neće imati nijednu drugu funkciju u nogometnim strukturama. "Učinili smo što smo trebali učiniti. Skinuta je suspenzija saveza, uspjeli smo omogućiti i reprezentaciji i klubovima da se natječu, a uspjeli smo i financijski stabilizirati savez," naglasio je Osim.

Bivši trener Željezničara, Jugoslavije, Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda i Japana stigao je za kormilo Odbora za normalizaciju 18. travnja prošle godine nakon što su Europska nogometna federacija (UEFA) i Međunarodna nogometna federacija (FIFA) suspendirali savez jer čelnici NSBIH-a nisu željeli ukinuti trojno predsjedništvo. Suspenzija je ukinuta 30. svibnja, a predsjednik Uefe Michel Platini tada je naglasio kako je 'zahvaljujući Osimu nogometna organizacija u toj zemlji spašena od propasti'.

BERLIN - Navijači drugoligaša Dinama iz Dresdena, uvjerljivo najgori u Njemačkoj, ponovno su radili izgrede na kup-utakmici kod Hannovera, kojeg je Dinamo izgubio izvođenjem jedanaesteraca. Huligani iz Dresdena, njih oko 400, prije početka dvoboja su prodrli na teren, a nakon susreta su se sukobili s policijom. Ozlijeđene su tri osobe, a priveden je 21 huligan. Izgredi u Hannoveru mogli bi biti kobni za Dinamo koji je jedva dobio dopuštenje za nastup u njemačkom DFB kupu nakon izgreda lani na utakmici s Borussijom iz Dortmunda. Dinamo je nakon žalbe ipak uvršten u ovogodišnje natjecanje u Kupu, no novi neredi zasigurno će značiti da taj klub s istoka Njemačke dogodine sigurno neće igrati u nacionalnom kupu.

BERLIN - Bivši kapetan njemačke nogometne reprezentacije Michael Ballack nije u stanju platiti kaznu od osam tisuća zbog prebrze vožnje jer je, prema izjavi njegova odvjetnika, nezaposlen i bez primanja. Njemački mediji u današnjim izdanjima ismijavaju Ballacka, koji je prije mjesec dana zbog ozljede završio karijeru, a 17. listopada je u Španjolskoj uhvaćen u prebrzoj vožnji. Ballack je autocestom vozio 211 kilometara na sat, 81 kilometar više od dopuštenoga. No, njegov odvjetnik je španjolskom sucu podnio prigovor u kojem se navodi da njegov klijent ne može platiti kaznu jer je nezaposlen, te da činjenica da je nekad bio slavni nogometaš ne znači i da je sada bogat. Nijemac je svojevremeno, dok je igrao za Chelsea, zarađivao 120.000 funti tjedno.

LONDON - Burna prošlost utakmica Chelsea i Manchester Uniteda upotpunjena je novim slučajem rasizma koji se dogodio na Liga-kup utakmici ovih momčadi koju je Chelsea dobio u produžetku s 5:4. Uprava Chelsea pokrenula je službenu istragu protiv jednog od svojih navijača koji je na rasnoj osnovi vrijeđao napadača Manchester Uniteda Danya Welbecka. Navodno je zasad nepoznati navijač oponašao majmunske pokrete svaki put kada bi Welbeck bio u njegovoj blizini, prenose engleski mediji. Prvak Europe Chelsea u zadnje vrijeme ima velikih problema s rasizmom, počevši od slučaja Johna Terrya, a na prvenstvenoj utakmici u nedjelju na Stamford Bridgeu ponovno između Chelsea i ManU-a navodno je sudac Mark Clattenburga Nigerijca Johna Obi Mikela nazvao majmunom.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙