FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Čović i Ljubić pozdravili sporazum SDP-a i SNSD-a

Autor: zkre
MOSTAR, 1. studenog 2012. (Hina) - Predsjednici dva HDZ-a u BiH pozdravili su u četvrtak dogovor SDP-a BiH i SNSD-a ističući kako to predstavlja iskorak prema uspostavi nove koalcijske vlasti te ukupnoj stabilizaciji političkih prilika u zemlji.

Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990. Božo Ljubić istaknuli su da su prihvatljiva načela na kojima je postignut dogovor iako priznaju da sam dokument još uvijek nisu analizirali.

"Prema onome što sam imao prigodu čuti iz medija, i na osnovu telefonskih razgovora s akterima sastanka, mogu reći da su prihvatljiva načela većine navedenih sadržanih točaka. Mislim da smo sada u svakom slučaju bliže jednoj institucionalnoj stabilizaciji zemlje“, rekao je za medije u Mostaru Ljubić.

Dodao je da je najvažnije da se započne rješavanje presude Suda za ljudska prava u Strasbourgu što je posljednji preostali uvjet koji bi omogućio podnošenje aplikacije za kandidatski status za članstvo u Europskoj uniji.

Po Čovićevim riječima sporazum će približiti mogućnost dogovora o novoj vladajućoj koaliciji.

"Sada je skoro izvjesno da će to biti dosadašnja šestorka, s tim što će umjesto SDA u Vijeću ministara BiH, vjerovatno, biti Savez za bolju budućnost“, rekao je Čović.

Dvojica predsjednika HDZ-a ocijenila su i da bi se uskoro trebao organizirati zajednički sastanak vladajuće šestorke koja bi razmotrila zahtjeve za dodatnim proširenjem sadržaja sporazuma što bi trebao biti temelj za dvogodišnji rad državne vlasti.

Izrazili su optimizam da će se na sličan način razriješiti kriza u Federaciji BiH te da će dvije najveće hrvatske stranke ući u vlast na ovoj razini.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙