FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ 1990. želi što skoriji preustroj vlasti u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 21. listopada 2012. (Hina) - Predsjedništvo HDZ-a 1990. pozvalo je na što skoriji preustroj vlasti u BiH kako bi zemlja otkočila euroatlantske reforme i reklo kako podržava koalicije sa strankama koje bi dovele do hrvatske jednakopravnosti u toj državi, priopćeno je u nedjelju iz ove stranke.

"Legitimni predstavnici naroda i građana trebaju preuzeti odgovornost za preustroj parlamentarnih većina u BiH i FBiH, te će HDZ 1990. surađivati s onim političkim opcijama koje su spremne djelovati u cilju rješavanja hrvatskog pitanja u Bosni i Hercegovini", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je potrebno poduzeti sve da institucije što prije profunkciniraju kako bi se stvorio kapacitet i zadovoljile ambicije Bosne i Hercegovine na putu prema Europskoj uniji.

Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u ponedjeljak je predviđeno glasovanje o smjeni ministara iz Stranke demokratske akcije dok će se dva dana kasnije glasovati o smjeni ministra vanjskih poslova i predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙