FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 31. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Nakon Slaven Belupa, Zadra, Lokomotive, Osijeka i Zeline plasman u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa izborili su i Hajduk, Cibalia, te GOŠK. Hajduk je u gradskom derbiju na stadionu Poljud pred 8.000 gledatelja pobijedio Split 2:1. Strijelci za Hajduk bili su Caktaš (45) i Sušić (64), dok je pogodak za Split zabio Rebić (60).Cibalija je u Vinkovcima pobijedila Goricu 1:0 pogotkom Matoša iz jedanaesteca u 54. minuti.Plasman u četvrtfinale izborio je i GOŠK koji u sudaru trećeligaša nakon produžetaka pobijedio Nedelišće 2:0. Golove za momčad iz Dubrovnika zabili su Kovačić (92) i Caput (99).

Ždrijeb parova četvrtfinala će se održati u srijedu, 7. studenoga, u 12 sati u Kući hrvatskog nogometa.

REZULTATI:

Hajduk – Split 2:1 (Caktaš 45, Sušić 64 / Rebić 60)

Cibalia – Gorica 1:0 (Matoš 54-11m)

GOŠK – Nedelišće 2:0 - produžetak (Kovačić 92, Caput 99)

U utorak:

Dinamo – Zadar 2:3 - produžetak (Beqiraj 42, Čop 44 / Perica 83, 87, Ivančić 96)

Zagreb – Zelina (II) 1:2 (Aburahimi 19 / Mesec 29, Fuček 70)

Lokomotiva – Libertas Novska (V) 3:2 (Maleš 8, Šitum 13-11m, Tomšić 61 / Šimunović 41, Melnik 77)

Osijek – Istra 1961 3:2 - produžetak (Kvržić 44, Pongračić 104, Miličević 114 / Roce 84, Prgomet 120)

Slaven Belupo – Koprivnica (III) 2:0 - produžetak (Maras 97, Delić 113)

OSIJEK - U današnjem susretu 1. kola Skupine 4 kvalifikacija za EP 2014. u ispunjenoj osječkoj dvorani Gradski vrt rukometaši Hrvatske su pobijedili Slovačku sa 25-21 (13-8). Kod Hrvatske najefikasniji su bili Ivan Čupić sa 8, te Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Denis Buntić sa po 4 gola, a Slovake su predvodili Oliver Rabek sa 5 i Patrik Hruščak sa 4 pogotka. Hrvati su krenuli opušteno u utakmicu, pa su na startu gubili sa 2-4, ali vodstvo Slovaka kratko je trajalo. Ubrzo je sve "došlo na svoje mjesto", pa su do poluvremena "kauboji" stvorili prednost od pet golova. U prvom djelu posebno je bio raspoložen Ivan Čupić sa šest pogodaka. U drugom poluvremenu Slovaci su dva puta došli na minus od dva gola, 13-15 i 17-19, ali niti u jednom trenutku nisu djelovali kao da mogu načiniti preokret. Večeras u našoj kvalifikacijskoj skupini još igraju Mađarska - Latvija. Hrvati i Mađari favoriti su za prva dva mjesta u skupini koja vode na EP.U 2. kolu, u subotu 3. studenoga, Hrvatska gostuje u Latviji, a dan kasnije sastaju se Slovačka - Mađarska.

OSIJEK - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža je unatoč pobjedi protiv Slovačke 25-21 na startu kvalifikacija za EP 2014. ipak upozorio na manjak koncentracije u početnom dijelu susreta. "Zadovoljan sam pobjedom, ali ovo nije bila prava Hrvatska. Iako smo prije utakmice imali samo jedan pravi trening, na startu susreta bio je očit manjak koncentracije kod mojih igrača, bilo je previše promašaja. Moramo ozbiljno ulaziti u utakmice, jer bi u suprotnom mogli imati problema", kazao je izbornik Goluža.

ZAGREB- Hrvatska vaterpolska reprezentacija, zlatna s Olimpijskih igara u Londonu, otvorila je nastup u Svjetskoj ligi porazom u Zagrebu od Crne Gore 10:13 (2:3, 2:3, 4:2, 2:5). S novim izbornikom Ivicom Tucakom i bez Vićana, Hinića, Barača, Boškovića i Burića olimpijski pobjednici nisu uspjeli slomiti neugodne Crnogorce. Hrvatski igrači su odigrali slabo, nervozno i bez pravog ritma cijelu utakmicu, tek su koncem treće dionice poveli 8:6, ali su uporni gosti uspjeli izjednačiti, a potom posljednju četvrtinu dobiti rezultatom 5:2. Crna Gora je nastupila s pomlađenom momčadi jer njihov izbornik Ranko Perović u Zagrebu nije mogao računati na do sada standarne članove startne postave Gojkovića, Šefika, Jokića, Zlokovića, te Mlađana i Nikole Janovića. Sljedeću utakmicu Svjetske lige naši vaterpolisti igrat će u subotu, 3. studenoga, u Istanbulu protiv Turske. U našoj skupini još je i reprezentacija Grčke, a samo pobjednici skupina stječu pravo natjecanja na završnom turniru Svjetske lige.

HRVATSKA: Pavić, Lončar, Vukičević, Krapić, Joković 3 (1), Buljubašić, Muslim 1 (1), Bušlje, Sukno 4 (2), Dobud 1, Šetka, Obradović 1, Bijač.

CRNA GORA: Šćepanović, Da.Brguljan 1 (1), Klikovac 1, Sekulić 2, Ivović, Dr.Brguljan, Pasković 1, Vico, Drašković 2, Petrović 3, Latinović, Tučković 1

PETERCI: Hrvatska 4 (4), Crna Gora 1 (1).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 3-11, Crna Gora 6-7

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina osvojila je prvo mjesto u skupini 11 prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se od 20. srpnja do 1. kolovoza sljedeće godine održati u Litvi zahvaljujući visokoj 7-1 (2-1) pobjedi protiv Azerbejdžana u susretu posljednjeg kola odigranom na stadionu u Sesvetama. Azerbejdžan je poveo preko Bajrama Budagova u 12. minuti, ali do poluvremena je naša reprezentacija uspjela preokrenuti rezultat golovima Tomislava Kiša u 35. i Krune Ivančića u 43. minuti. U drugom poluvremenu briljirao je napadač Hajduka Kiš koji je postigao još četiri gola, u 65., 72., 81. i 90. minuti. Konačnih 7-1 postavio je Petar Brlek iz 11-erca u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Hrvatska je turnir okončala na prvom mjestu sa sedam bodova, a plasman u drugi krug kvalifikacija, koji je na programu na proljeće iz ove je skupine izborila još i Gruzija zahvaljujući 2-0 (1-0) pobjedi protiv Islanda u Sigetu.

REZULTATI 3. KOLA:

HRVATSKA - Azerbejdžan 7-1

Gruzija - Island 2-0

TABLICA:

1. HRVATSKA 3 2 1 0 11-3 7

2. Gruzija 3 1 1 1 3-3 4

3. Island 3 1 1 1 4-5 4

4. Azerbejdžan 3 0 1 2 3-10 1

JEKATERINBURG - Košarkašice Novog Zagreba u susretu su 2. kola skupine C Eurolige pretrpjele drugi poraz, na gostovanju u ruskom Jekaterinburgu izgubile su od sastava koji će biti domaćin završnog turnira sa 77-83 (14-25, 20-14, 26-24, 17-20).

Sandra Mandir sa 20 koševa, osam skokova i sedam asistencija i Matea Vrdoljak sa 15 koševa i 10 skokova bile su najefikasnije u sastavu Novog Zagreba, dok je domaću ekipu predvodila Diana Taurasi sa 25 poena, osam skokova i sedam asistencija. Sljedeći nastup u Euroligi igračice Novog Zagreba imat će 14. studenoga na domaćem terenu protiv USK Praga.

MOSKVA - U susretu osmine finala ruskog nogometnog Kupa Terek Grozni je nakon produžetaka pobijedio moskovski Lokomotiv 3:1 (1:1) i tako dodatno otežao poziciju Slavena Bilića za kormilom moskovskog sastava. Bila je to već peta uzastopna utakmica Bilićeve momčadi bez pobjede. U zadnja četiri ligaška kola Lokomotiv je osvojio svega dva boda i pao na osmo mjesto ljestvice, a sada je ispao iz Kupa. Terek je poveo golom Almeide u 26. minuti iz jedanaesterca, a rezultat je izjednačio Felipe Caicedo u 82. minuti. Ipak, u produžetku domaćin je golovima Utsijeva (104) i Almeide (108) izborio plasman u četvrtfinale. Za Lokomotiv je cijeli susret igrao hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka. Lokomotiv u nedjelju očekuje gradski derbi protiv vodećeg CSKA i ruski mediji navode kako bi u slučaju poraza Bilić mogao dobiti otkaz. Bivši hrvatski izbornik preuzeo je Lokomotiv ovoga ljeta nakon europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

KIJEV - Trener kijevskog Dynama Oleg Blohin nakon skoro mjesec dana pauze zbog operacije arterijske tromboze vratio se treninzima kijevskog kluba i u subotu će voditi Niku Kranjčara, Ognjena Vukojevića i društvo u ligaškom ogledu protiv Tavrije. Ukrajinska nogometna legenda hospitalizirana je petog listopada zbog povišenog tlaka, a dan kasnije je operirana kako bi se uklonila arterijska tromboza. Blohin je završio u bolnici samo dva dana nakon što je njegova momčad u susretu 2. kola skupine A Lige prvaka svladala zagrebački Dinamo sa 2:0. Blohin je preuzeo mjesto trenera Dinama koncem rujna nakon što je otpušten Jurij Sjomin.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙