FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski troškovi zaduživanja smanjeni usprkos Berlusconijevoj prijetnji

Autor: mpuk
MILANO, 30. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Talijanski troškovi zaduživanja na rok od pet i 10 godina pali su na današnjoj aukciji obveznica na najnižu razinu od prošlogodišnjeg svibnja budući da su ulagači ignorirali prijetnju bivšeg premijera Silvija Berlusconija da će srušiti aktualnu tehnokratsku vladu.

Troškovi zaduživanja na rok od pet godina pali su na 3,8 posto, sa 4,09 posto koliko su iznosili na sličnoj prošlomjesečnoj aukciji.

Ministarstvo financija prikupilo je prodajom novih petogodišnjih obveznica maksimalno planiranih četiri milijarde eura.

Dodatne tri milijarde eura, također maksimalno planirani iznos, Rim je prikupio aukcijom 10-godišnjih obveznica, uz prinos od 4,92 posto, u odnosu na 5,24 posto zabilježenih mjesec ranije.

Ukupna vrijednost ponuda za petogodišnje obveznice premašila je vrijednost ponuđenu na upis 1,49 puta. U slučaju 10-godišnjih obveznica bila je veća 1,43 puta.

Prijetnja bivšeg premijera Silvija Berlusconija da će uskratiti potporu vladi na čelu s tehnokratom Marijom Montijem podigla je u ponedjeljak prinose na talijanske dugoročne obveznice. Ulagače je u međuvremenu umirio Montijev odgovor da njegovu vladu ne mogu ugroziti parlamentarni zastupnici koji zahtijevaju promjenu ekonomske politike.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙