FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italiji treba politička vlada, ne tehnokrati - šef udruge poslodavaca

Autor: gple
RIM, 1. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Italija treba jaku političku vladu a ne još jednu tehnokratsku administraciju, kada u proljeće istekne mandat aktualnog premijera Marija Montija, ustvrdio je čelnik glavnog udruženja talijanskih poslodavaca.

"Mislim da osoba koja se ne kandidira na izborima ne može voditi iduću vladu jer naše iskustvo s vladom u proteklim mjesecima, iskreno rečeno, pokazuje brojne teškoće", kazao je za nedjeljno izdanje rimskog dnevnika Il Messaggero predsjednik Confindustrije Giorgio Squinzi.

U talijanskoj javnosti puno se priča o novom Montijevom mandatu nakon izbora a sam premijer kazao je prošlog četvrtka u New Yorku da ako izbori ne donesu jasnog pobjednika, spreman je nastaviti obavljati premijersku dužnost, bude li se to od njega tražilo.

"Potrebno nam je sigurno političko vodstvo koje ima većinu glasova, stabilnost, program i sposobnost da ga provede u djelo", upozorava čelnik talijanske udruge poslodavaca.

Squinzi je često kritizirao Montija a neke od tih kritika ponovio je i u nedjeljnom intervjuu, ocijenivši premijerovu reformu usmjerenu na veću fleksibilnost tržišta rada "propuštenom prilikom".

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙