FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 29. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Utakmicom protiv Crne Gore, koja će se igrati u srijedu, 31. listopada, u 16.45 sati na bazenu Mladosti na Savi hrvatska vaterpolska reprezentacija započinje novi četverogodišnji olimpijski ciklus.

"Maksimalno motivirano ulazimo u novi četvorogodišnji ciklus u kojem ćemo se na svakom natjecanju nastojati osvojiti naslov ili se naći u krugu onih reprezentacija koje se bore za odličja", kazao je novi izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, koji će u srijedu na utakmici prvog kola Svjetske lige protiv Crne Gore debitirati na klupi olimpijskih pobjednika i aktuelnih prvaka Svjetske lige.

"Osim povrijeđenog Frana Paškvalina svih ostalih 17 pozvanih reprezentativaca su zdravi i spremni za utakmicu s Crnom Gorom u koju ulazimo kao favoriti, ali to još moramo potvrditi u bazenu", rekao je Tucak i najavio da će novi kapetan reprezentacije biti vratar Mladosti Josip Pavić, a njegov zamjenik centar Juga Nikša Dobud.

"Ovu dužnost prihvaćam kao veliku čast, a Nikša i ja ćemo biti produžena ruka trenera u nastojanju da se što brže uklope mladi igrači, ali znam da me očekuje i niz razgovora s članovima Upravnog odbora HVS-a vezanih uz financijska potraživanja", kazao je Pavić.

Na popisu izbornika Tucaka i njegovog pomoćnika Ivana Asića su: vratari: Pavić, Bijač i Jelovina, braniči Bušlje, Macan, Buljubašić i Lončar, centri Dobud i Krapić, te vanjski igrači Sukno, Obradovioć, Joković, Šetka, Milaković, Muslim, Vukičević i Bukić, a kojih će 13 igrača ući u zapisnik znat će se neposredno prije utakmice.

ZAGREB - Hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac objavio je u ponedjeljak popis sa imenima 22 igrača za prijateljsku utakmicu protiv izabrane vrste Prve HNL, koja će se igrati 14. studenoga u Rijeci, a na njemu su i tri nova imena Ivan Runje, Marko Livaja i Mladen Bartulović.

"Iznimno sam sretan što ćemo moći vidjeti na terenu igrače koje nam preporučuju treneri, one koji se sviđaju hrvatskoj publici te one koji su članovi mlađih reprezentativnih kategorija. Volio bih da taj ogled postane tradicionalan i da imamo svake godine priliku odmjeriti snage s onim što nudi hrvatski nogomet", rekao je Štimac na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, reprezentacija se okuplja u ponedjeljak, u utorak se ide u Rijeku i u srijedu se igra utakmica. Štimac je dodao da je Rijeka izabrana zbog povoljnih klimatskih uvjeta i zato jer je zadnja prijateljska utakmica igrana u Puli. Izbornik je pojasnio da nisu pozvani neki standardni reprezentativci koji su odigrali između 20 i 25 utakmica u sezoni u punoj minutaži, poput Srne, Pletikose, Šimunića, Strinića, Vukojevića i Kalinića. Livaja, Bartulović, Kovačić su pozvani da pokažu možemo li u budućnosti računati na njih i pozvani su na račun svojih dosadašnjih nastupa.

"Ovo je izuzetna prilika da vidimo 40-tak igrača koji kucaju na vrata reprezentacije, a neće biti nikakvog pritiska osvajanja bodova. Kroz nekoliko dana će se odlučiti tko će voditi izabranu vrstu HNL-a. Zato sam i zamolio predsjednika HNS-a Davora Šukera za razgovor s odabranim trenerom o igračkom kadru. Želja nam je vidjeti najbolje što Hrvatska ima, ali ne zbog onoga što su napravili u karijeri, nego zbog onoga što oni nude u budućnosti", istaknuo je izbornik.

Štimac smatra da je bolje da reprezentacija odigra utakmicu s izabranom vrstom HNL-a nego s reprezentacijom Alžira ili Senegela jer se za takve utakmice troši puno više vremena na putovanje, a osim toga to su utakmice bez ikakvog posebnog naboja.

Vratari: Subašić (Monaco), Krešić (Lokomotiv Moskva),

Obrana: Pamić (Sparta Prag), Bartulović (Kryvbas Kryvyi Rih), Vida (Dinamo Zagreb), Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Schildenfeld (Lokomotiv Moskva), Lovren (Lyon), Maloča (Hajduk), I. Runje (Nordsjealland),

Vezni red: Badelj (HSV), Kovačić (Dinamo Zagreb), Modrić (Real Madrid), Radošević (Split), Rakitić (Sevilla), Sammir (Dinamo), Perišić (Borussia Dortmund), Kranjčar (Dinamo Kijev),

Napad: Mandžukić (Bayern), Eduardo da Silva (Šahtar), Jelavić (Everton), Livaja (Inter)

ZAGREB - Protiv Dinama se vodi specijalni rat. Ovo što radi političko, medijsko i građansko podzemlje prema Dinamu nije normalno. Nigdje u svijetu nema takvog primjera da se podzemlje sruši na klub koji je tako uspješan u svim segmentima. Mi smo vjerojatno jedini na kugli zemaljskoj koji nemamo niti jednog eura kredita," kazao je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić na današnjoj novinarskoj konferenciji u Plavom salonu maksimirskog stadiona. Mamić je posljednjih mjesec dana proveo u medijskoj izolaciji pa je njegovo 'obraćanje javnosti' izazvalo veliki interes novinara, daleko veći od Dinamovih pressica uoči nastupa u Ligi prvaka. Špekuliralo se o mogućoj promjeni trenera, no Mamić je čvrsto stao uz Antu Čačića, a svoj jednosatni monolog naslovio je kao 'Dinamov jučer, danas, sutra." Tijekom svog govora opisivao je tešku financijsku situaciju u kojoj su se 'modri' nalazili prije desetak godina, hvalio sjajnim financijskim i sportskim rezultatima koje Dinamo ima danas, radom omladinske škole, činjenicom da su 'modri' dali 25 hrvatskih reprezentativaca od 2001. godine, naglasio kako se nada da klub u iduće tri godine dobiti vlasnika, žalio zbog nedostatka navijačke kulture u Zagrebu, te zbog tužne atmosfere oko hrvatskog nogometa i Dinama, ali i silnih izmišljotina koje političko, medijsko i građansko podzemlje širi o klubu.

ZAGREB - Vodstvo hrvatskog nogometnog prvaka Dinama kaznilo je Tonela sa 50.000 eura i udaljilo ga iz prve momčadi čime je završila karijera portugalskog braniča u redovima 'modrih'.

"Uprava je donijela odluku kako se Tonel kažnjava s 50 tisuća eura i ne može više trenirati s prvom momčadi. On neće više biti član naše prve momčadi i s njim se neće potpisati novi ugovor, a on će odlučiti hoće li ovdje biti do 8. prosinca do kada mu traje sadašnji ugovor," potvrdio je izvršni predsjednik 'modrih' Zdravko Mamić.

Tonel je kažnjen jer je javno kritizirao trenera Dinama Antu Čačića i to nakon što mu se Čačić ispričao u svlačionici pred svim igračima zbog izjava izrečenih o njegovoj igri. Tonel je tako ponovo otvorio aferu i zbog tog je kažnjen. Mamić je kritizirao i trenera zbog njegovih izjava izrečenih o Tonelovoj igri.

LONDON - Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je istragu protiv suca Marka Clattenburga nakon što je Chelsea uložio službeni protest optužujući spomenutog suca kako je vrijeđao dvojicu njegovih igrača tijekom nedjeljnog prvenstvenog ogleda protiv Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu koji je završio 2-3 porazom Chelseaja koji je dvoboj završio s dva igrača manje. Iz trenutačno vodećeg sastava Premier lige i aktualnog europskog prvaka, kojemu su u dvoboju protiv "crvenih vragova" isključeni Branislav Ivanović i Fernando Torres, nisu htjeli navesti imena igrača koje je Clattenburg vrijeđao niti govoriti o tome kakve su prirode bile sučeve izjave, ali glasnogovornik kluba nije zanijekao tvrdnju kako je veznjak John Obi Mikel, koji je dobio žuti karton zbog prigovora, ušao u sudačku svlačionicu nakon utakmice.

"Delegatu utakmice smo podnijeli protest zbog neprimjerenog rječnika kojim se sudac utakmice obratio dvojici naših igrača u dva različita incidenta. On će taj naš protest proslijediti FA-u, a mi nećemo dalje komentirati ovaj slučaj", kazao je glasnogovornik Chelseaja.

Podnošenje protesta protiv suca u Engleskoj je veliki presedan. Odbor profesionalnih sudaca koji određuje suce za utakmice u Engleskoj objavio je priopćenje u kojem navodi kako su pritužbe iz Chelseaja najozbiljnije prihvaćene, te kako je sudac Clattenburg izrazio spremnost za potpunu suradnju kako bi se ustanovile činjenice. Pobjedom na Stamford Bridgeu Manchester United je smanjio zaostatak za Chelseajem na vrhu ljestvice na samo jedan bod.

BERN - Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je grčkog prvoligaša PAOK iz Soluna igranjem sljedeće tri domaće utakmice u eurokupovima bez nazočnosti gledatelja zbog nereda koji su se dogodili 23. kolovoza ove godine tijekom susreta 4. pretkola Europske lige između PAOK-a i Rapida iz Beča. PAOK je kažnjen i financijski sa 150,000 eura, te mu prijeti izbacivanje iz eurokupova u slučaju ponavljanja nereda u sljedeće tri godine. Iz Rapida su objavili kako su njihovi navijači napadnuti molotovljevim koktelima na stadionu Toumba u Solunu, dok se na videosnimci vidi kako su navijači oba kluba na svoje suparnike bacali zapaljive predmete, a u jednom je trenutku više desetaka navijača utrčalo i na travnjak.

"PAOK je kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja navijača - utrčavanja na travnjak, bacanja zapaljivih sredstava - te nedovoljno dobre organizacije", objavila je UEFA.

Rapid je kažnjen igranjem jedne utakmice bez gledatelja, te sa 75,000 eura.

Inače, PAOK je utakmicu u Solunu dobio sa 2-1, ali je u uzvratu u Beču Rapid bio bolji sa 3-0.

PARIZ - Rezultati susreta 1. kola s velikog ATP turnira tenisača u Parizu:

Andreas Seppi (Ita) - Martin Kližan (Svk) 6-2, 2-6, 7-6 (5)

Carlos Berlocq (Arg) - Denis Istomin (Uzb) 7-6 (2), 6-2

Kevin Anderson (JAR) - Thomaz Bellucci (Bra) 6-2, 6-1

Jerzy Janowicz (Polj) - Philipp Kohlschreiber (Njem) 7-6 (5), 6-4

Julien Benneteau (Fra) - Viktor Troicki (Srb) 6-4, 7-5

Alejandro Falla (Kol) - Florian Mayer (Njem) 7-6 (3), 6-2

Marcel Granollers (Špa) - Mihail Južni (Rus) 6-4, 6-3

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙