FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: stagnacija nakon oštrih prodaja dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 26. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe većih promjena, nakon jučerašnje oštre korekcije naniže cijena dionica na Wall Streetu, jer investitori zasad nemaju poticaja za daljnja ulaganja u rizičnu imovinu.

Terminski Dow Jones indeks oko 13,30 sati bio je u minusu 5 bodova, a tehnološki Nasdaq 4,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 1,2 bod, no bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Na Wall Streetu je S&P 500 indeks u utorak zabilježio najveći dnevni pad od lipnja jer je ulagače na prodaju dionica navelo smanjenje procjena poslovanja kompanija, ponajprije Caterpillara.

Tržišni sudionici traže novi katalizator koji bi potaknuo rast cijena dionica nakon što su Fed i Europska središnja banka početkom mjeseca najavili nove monetarne poticaje.

Od početka tromjesečja S&P je u plusu gotovo 6 posto, pri čemu je većina tih dobitaka temeljena na očekivanjima monetarnih poticaja iz središnjih banaka.

Analitičari kažu kako je teško očekivati daljnji rast cijena dionica u ovome trenutku, jer investitore i dalje brine kakav će utjecaj na zarade kompanija imati usporavanje globalnog gospodarskog oporavka.

Na europskim su burzama cijene dionica danas su pale ulagači nisu skloni rizičnijim investicijama, s obzirom na slabljenje globalnog gospodarstva. Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 1,08 posto, frankfurtski DAXC 1,54 posto, a pariški CAC 2,13 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙