FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: jnah
ZAGREB, 7. listopada 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić uputio je danas čestitku građanima u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada. U proteklih 21 godinu prošli smo težak i krvav rat, proveli reforme, otvorili vrata Europske unije, trudimo se stati na kraj ekonomskoj krizi, ali sve to kao demokratska, samostalna, i prije svega, neovisna država i upravo je to neprocjenjiva vrijednost koju imamo, ističe Bernardić u čestitci. Kako dodaje, pred nama su brojne zadaće koje će još mnogo puta staviti na kušnju našu vjeru u sustav, ali ostavština svih onih koji su svojim životima osigurali mir, obavezala nas je na neprekidnu mirnodopsku borbu za bolje sutra. Poticanje gospodarstva, otvaranje radnih mjesta, ulazak u Europsku uniju kao ravnopravni partner, socijalna, tolerantna, poštena i transparentna zbilja, cilj je zbog kojeg se trebaju zaboraviti sve razlike i neslaganja, a svi mi dati sve od sebe za ispunjenje tih zadaća. Grad Zagreb i Republika Hrvatska to zaslužuju, stoji u čestitci predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Davora Bernardića u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada.

PULA

Dodjelom priznanja i nagrada danas je u Puli zatvoren 15. obrtnički sajam Istre koji je ove godine okupio gotovo 200 izlagača iz Istre i drugih dijelova Hrvatske te iz inozemstva. Kao i svake godine, posljednjeg dana sajma dodijeljene su nagrade i priznanja u trima kategorijama - za najbolji proizvod, za oblikovanje proizvoda te za uspješnu sajamsku prezentaciju. Tročlana stručna komisija kao najbolji proizvod sajma po utvrđenim kriterijima izabrala je "Pašte Mia", rovinjski obrt za proizvodnju tjestenine u vlasništvu Ane Perhat. Drugo mjesto u toj kategoriji dodijeljeno je obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Magriž iz Krka koje se bavi proizvodnjom sira, vina i maslinovog ulja, a treće mjesto osvojio je "Tibibox", ponuda turističke tvrtke Tip Top iz Ližnjana. Priznanje za oblikovanje proizvoda dobio je Mauricio Benčić, vlasnik obrta za proizvodnju i održavanje metalnih konstrukcija "Motovun M&R", i to za proizvode od kovanog željeza. Priznanje za uspješnu sajamsku prezentaciju otišlo je u ruke Marčela Melona iz umaškog pčelarskog obrta "Api Melon". Druga nagrada pripala je obrtu za trgovinu i usluge "Tehnoline" dok je treće priznanje pripalo obrtu "Ara Elektronic" iz Pule. Svi izlagači ovogodišnjeg sajma istaknuli su važnost njegova održavanja, a organizator, Obrtnička komora Istarske županije, izrazila je zadovoljstvo odazivom izlagača i ovogodišnji sajam ocijenila uspješnim.

OREBIĆ

Posjetom franjevačkom samostanu na Badiji te Muzeju crkvenih umjetnina u Korčuli danas su završili 13. dani Cvita Fiskovića. Ovogodišnji znanstveni skup, koji tradicionalno organizira Odsjek za povijest umjetnosti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, održavao se na temu majstorskih radionica u umjetničkoj baštini Hrvatske. Tijekom trodnevnog rada podneseno je 35 stručnih radova, a predstavljena su i dva zbornika - "Dani Cvita Fiskovića 2011: 50 godina Nacionalnog parka Mljet" urednika Marina Perkovića te "Metamorfoze mita" urednika Dina Milinovića i Joška Belamarića. Ovogodišnji Dani Cvita Fiskovića u Orebiću okupli su 65 povjesničara umjetnosti i drugih znanstvenika.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙