FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 9. listopada 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović rekao je da je izvješće o monitoringu uoči hrvatskoga ulaska u EU, koje će biti službeno objavljeno u srijedu, dobro, osim generalnih prigovora na račun pravosuđa koje bi se moglo uputiti svakoj državi. Našoj možda više nego nekima, ali manje nego nekima trećima", rekao je premijer sinoć u intervjuu za RTL. "Ja sam s ostalim zadovoljan, čini se da oni prepoznaju da je ovdje na djelu jedna ozbiljna vlada koja ima konsolidirano upravljanje državom i da smo što vlastitom sposobnošću što srećom u boljoj poziciji nego neke okolne države, rekao bih skoro sve, osim Austrije, koja je klasa za sebe". U izvješću se spominje i pitanje brodogradilišta. Milanović je najavio da će se ugovor o Brodosplitu potpisati "vrlo brzo", ali nije htio precizirati kada. "Neću spekulirati", rekao je na pitanje znači li to tjedan, dva ili tri. Bit će to, rekao je, "u okviru onih rokova koje EU razumije kao normalne rokove".

ZAGREB - Umjetnost je potraga za unutarnjim ekspresijama osjećaja, ona je propitivanje onoga nesvjesnog, onoga što se nalazi unutra i što ne mora nužno biti očigledno, kazao je američki kazališni redatelj i poznati avangardni umjetnik Robert Wilson uoči sinoćnjeg otvorenja njegove izložbe "HD video portreti" u zagrebačkoj Galeriji Kolovićevi dvori. "Osjećaj može biti vidljiv u izrazu, no on je isto tako nešto unutarnje što može i ne mora pronaći načina da se manifestira u određenoj gesti. Razlog zašto sam počeo raditi video portrete jest da bih postavljao pitanja o tom unutarnjem osjećaju", kazao je Wilson. Multimedijalni projekt "HD video portreti" u Klovićevim dvorima donosi dvanaest portreta slavnih osoba iz svijeta filma, umjetnosti i kraljevskih kuća na velikim televizijskim ekranima visoke rezolucije postavljenih okomito kako bi imitirali prave portrete. Portreti su dio projekta započetog 2005. kao svojevrsni nastavak Wilsonova rada iz 70-tih godina prošloga stoljeća, kada je također eksperimentirao s portretima, a dosad je nastalo više od 150 takvih jedinstvenih video uradaka.

ZAGREB - Zagrepčanka koja je jučer doživjela nesreću planinareći na području Južnog Velebita spašena je sinoć i evakuirana s nepristupačnog terena te prebačena u Starigrad Paklenicu, gdje ju je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći, priopćila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS). U 16,20 sati zaprimljen je poziv u pomoć od bračnog para koji je planinareći na Južnom Velebitu doživio nesreću, pri čemu je I.G.J. (51) iz Zagreba teže ozlijedila nogu. Zbog ozljede koja je zahtijevala transport, te nepristupačnog terena i velike udaljenosti od putova, zatraženo je uključivanje helikoptera HRZ-a i dežurne letačke ekipe HGSS-a iz Splita, dok je zbog noći koja se približavala na mjesto nesreće istovremeno upućena i zemaljska ekipa HGSS-a iz Zadra, za slučaj da noć onemogući lociranje mjesta nesreće ili da helikoptersko spašavanje iz zraka ne bude moguće za dnevnog svjetla. Spašavatelji su ozlijeđenu planinarku prije mraka uspjeli podići u lebdeći helikopter te je evakuirati s nepristupačnog terena.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙