FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodik ne odustaje od Lagumdžijine smjene

Autor: vrad
MOSTAR, 18. listopada 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske i vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je u srijedu navečer da neće odustati od smjene ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije koji je i predsjednik SDP-a BiH, nakon serije razgovora koje je imao s više političkih čelnika u BiH, uključujući i Lagumdžiju.

Dodik je u intervjuu za Radio televiziju Republike Srpske izrazio uvjerenje da će se višemjesečna kriza u toj zemlji nastala zbog pokušaja preustroja vladajuće većine završiti u sljedećih tjedan dana.

"Do srijede će se riješiti mnoga pitanja. Ostajemo pri svom zahjevu za smjenu Lagumdžije", rekao je Dodik dodajući da će nastaviti razgovore s domaćim liderima oko sastava nove vlasti.

Pri tome je naveo da ipak neće presuđivati tko će od bošnjačkih stranaka biti u vlasti pojašnjavajući da je tijekom jučerašnjeg dana razgovarao s čelnicima SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom i SDA Sulejmanom Tihićem.

Po njegovim riječima, čelnik SDA ga je uvjeravao kako je ta stranka osigurala dovoljnu potporu za smjenu Lagumdžije.

Za ponedjeljak je zakazana sjednica državnog Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH-a na kojoj je predviđena rasprava i glasovanje o smjeni trojice ministara u Vijeću ministara BiH-a iz SDA, dok je dva dana poslije u Zastupničkom domu istoga parlamenta predviđeno glasovanje o smjeni šefa diplomacije BiH Zlatka Lagumdžije.

Tko će od bošnjačkih stranaka ostati u vlasti ponajviše ovisi o odluci čelnika SNSD-a Milorada Dodika i HDZ-a BiH Dragana Čovića čiji glasovi mogu biti presudni za tu odluku.

(Hina) xzkre/yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙