FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi oslabili

Autor: scvi
NEW YORK, 28. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili dok investitori očekuju objavu novih pokazatelja, no ključni S&P 500 indeks na putu je ostvarenja dobitaka i u rujnu i u trećem ovogodišnjem tromjesečju.

Terminski Dow Jones indeks oko 12,30 sati bio je u minusu 34 boda, a tehnološki Nasdaq 2 boda.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 1,2 bodova, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Ipak, S&P je od početka rujna ostvario dobitak od 2,5 posto, a od početka tromjesečja 6,2 posto.

Od makroekonomskih pokazatelja, američko ministarstvo trgovine danas će objaviti podatke o plaćama i osobnoj potrošnji Amerikanaca u kolovozu. Ekonomisti u anketi Reutersa procijenili su da su primanja Amerikanaca u prosjeku porasla u tome mjesecu za 0,2 posto, a potrošnja za 0,5 posto.

Bit će objavljeni i podaci o indeksu industrijske aktivnosti u rujnu u regiji Čikaga, te konačni podatak o povjerenju potrošača u rujnu.

„Pažljivo ćemo pratiti makroekonomske pokazatelje, da vidimo kakav je utjecaj stimulativnih monetarnih mjere na gospodarstvo. Završava tromjesečje, i sada smo u nekom razdoblju čekanja“, kaže Louis de Fels, iz investicijskog fonda Raymond James Asset Managementa.

I na europskim burzama prevladava blago pozitivno raspoloženje, pri čemu su oko podneva frankfurtski DAX i londonski FTSE bili u plusu oko 0,3 posto, dok je pariški CAC bio u blagom minusu.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙