FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitore ohrabrile vijesti iz Španjolske

Autor: scvi
NEW YORK, 21. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju na jačanje cijena dionica u današnjem trgovanju na Wall Streetu jer investitore ohrabruje što Španjolska radi na reformama dok se očekuje da zatraži međunarodnu financijsku pomoć.

Terminski Dow Jones indeks oko 14,00 sati bio je na dobitku 41 bod, a tehnološki Nasdaq 8 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 4 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Izvori upoznati sa situacijom u Španjolskoj kažu da vlada razmatra zamrzavanje mirovina, a planira podići i dobnu granicu za odlazak u mirovinu.

Time pokušava smanjiti državnu potrošnju te ispuniti uvjete za paket međunarodne financijske pomoći, za koji se očekuje da će ga uskoro biti prisiljena zatražiti.

Očekuje se danas nešto veća volatilnost cijena zbog toga što istječu četiri razne vrste dioničkih terminskih i opcijskih ugovora za rujan.

U većem fokusu investitora mogla bi biti dionica Applea, jer je diljem svijeta na police trgovina stigao iPhone 5.

Na europskim burzama, u nemirnom današnjem trgovanju vodeći indeksi osciliraju između pozitivnog i negativnog područja. Trenutno je frankfurtski DAX u plusu 0,73 posto, a pariški CAC 0,26 posto, dok je londonski Ftse u minusu 0,18 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙