FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: tržište stagnira u očekivanju novih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 25. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas stagniraju, dok investitori čekaju objavu pokazatelja s tržišta nekretnina, koji bi im mogli dati nove smjernice.

Terminski Dow Jones indeks oko 12,30 sati bio je na dobitku 5 bodova, a tehnološki Nasdaq 0,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 1 bod, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nove informacije o situaciji u američkom gospodarstvu danas će investitorima pružiti S&P/Case-Schillerov indeks cijena nekretnina u srpnju u SAD-u.

I američka savezna agencija za financiranje nekretnina objavit će indeks cijena za taj mjesec.

Ujedno, Conference Board objavit će indeks povjerenja američkih potrošača za rujan.

Budu li najnoviji pokazatelji dobri, to bi moglo dati pozitivan smjer tržištu, ističu analitičari.

U nešto većem fokusu investitora mogla bi se naći dionica Caterpillara, nakon što je taj proizvođač teških građevinskih strojeva smanjio svoju procjenu zarade u 2015. godini, upozorivši na veći od očekivanja pad potražnje za građevinskim proizvodima u idućih nekoliko godina.

I na europskim burzama trguje se oprezno, jer je splasnuo optimizam investitora oko monetarnih poticaja središnjih banaka, a u fokusu su ponovno zarinutosti oko globalnog gospodarskog rata. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u minusu između 0,06 i 0,34 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙