FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 17. rujna 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Trener Dinama Ante Čačić izjavio je danas da ima taktiku za Porto, ali ne želi otkriti početnu postavu, dodajući kako ima još nekih dvojbi.

"Svi su zdravi, osim Tomečaka, a za dobar rezultat moramo zabiti gol ili dva. Biti neporažen na startu Lige prvaka, to je moja želja. Također, ova ekipa neće prosipati bodove, pogotovo ne na domaćem terenu, jer smo prošle sezone dosta naučili, posebice iz prve utakmice sa Realom, koja nas je sve zavarala. Tada smo precijenili svoje mogućnosti i u ostale smo utakmice ušli euforično i sa puno otvorenijom igrom negoli smo smjeli", rekao je na konferenciji za novinare trener Čačić.

Porto je ovog ljeta zaradio 84 milijuna eura na transferima, a na pojačanja je potrošio samo 9 milijuna. Najviše je zaradio prodajom brazilskog napadača Hulka, za kojeg je ruski Zenit iz Sankt Peterburga platio 57 milijuna eura.

"Čeka nas momčad koja je godinama u vrhu portugalskog i europskog nogometa, koja u svim linijama ima kvalitetan izbor igrača, i Hulk im neće previše nedostajati. Moram dodati da me veseli što je Šimunić u dobroj formi, jer on i Tonel svojim iskustvom daju sigurnost našoj obrani", dodao je Čačić.

Dinamov stoper Portugalac Tonel počeo je karijeru u B momčadi Porta, a najviše je traga ostavio igrajući za lisabonski Sporting.

"Dobro poznajem Porto i to što ih je napustio vrhunski igrač poput Hulka ne umanjuje snagu te ekipe. Oni i dalje imaju odličnu momčad. Više od dva tjedna pauze zbog reprezentativnih utakmica ostavilo je traga na nama i teško se je vratiti. Bit će nam teško, ali teško će biti i Portu", ocijenio je Tonel.

Susret Dinamo - Porto igrat će se u utorak u 20.45 sati na Maksimiru, a istodobno u drugoj utakmici naše skupine Lige prvaka u Parizu igraju PSG - Dinamo Kijev.

PARIZ - Šveski napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović u utorak će postati prvi nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je igrao u čak šest klubova koji su nastupali u tom najelitnijem klupskom natjecanju. Ibrahimović, doduše, još nije uspio postati pobjednikom Lige prvaka, ali je lista klubova za koje je nastupao impresivna. Ovog ljeta je iz AC Milana prešao u PSG, a ranije je igrao za Ajax, Juventus, Inter i Barcelonu. Ibro će će u utorak na PSG-a i Dinama iz Kijeva prijeći petoricu igrača koji imaju po pet klubova. To su Nicolas Anelka (Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Fenerbahče, Chelsea), Fernando Morientes (Real Madrid, Monaco, Liverpool, Valencia, Marseille), Stefan Dalmat (Bordeaux, Inter, Lens, PSG, Marseille), Emerson (Bayer, Roma, Juventus, Real Madrid, Milan) i Hernan Crespo (Parma, Lazio, Inter, Chelsea, Milan). Od njih su samo Morientes, i to triput, te Anelka osvajali trofej Lige prvaka.

VALKENBURG - Bruno Maltar zauzeo je 26., a Josip Rumac 59. mjesto u vožnji na kronometar u konkurenciji juniora na Svjetskom prvenstvu u biviklizmu koje se održava u nizozemskom Valkenburgu. Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Oskar Svendsen koji je 26.6 kilometara svladao za 35:34 minuta, srebro je pripalo Slovencu Mateju Mohoriču koji je zaostao sedam sekundi, a bronca Nijemcu Maximilianu Schachmannu sa 11 sekundi slabijim vremenom. Maltar je za pobjednikom zaostao 1:25 minuta, a Rumac 3:17 minuta. U utrci je nastupilo 66 vozača.

MANCHESTER - Engleski nogometni prvak Manchester City produžio je ugovor sa španjolskim reprezentativnim veznjakom Davidom Silvom (26) na pet godina.

"Momčad raste iz sezone u sezonu, a sada nam je cilj osvajanje Lige prvaka što je dodatni razlog za ostanak. Osjećam se ugodno u ovom klubu i želim pokušati osvajati najvrednije trofeje", kazao je Silva.

Silva je u City stigao iz Valencije u ljeto 2010. godine.

RIO DE JANEIRO - Rijetka vrsta brazilskog mravojeda postala je službena maskota Svjetskog nogometnog prvenstva 2014., koje će se održati u Brazilu. Maskotu SP 2014. predstavio je Ronaldo, najbolji brazilski strijelac na svjetskim prvenstvima, i to u jednoj televizijkoj emisiji u nedjelju navečer. Maskota još nema imena i ono bi trebalo biti odabrano do sredine studenoga, a u konkurenciji su imena Amijubi, Fuleco i Zuzeco.

Brazilski mravojed (Tolypeutes tricinctus), koji je u prirodi svjetlo smeđe boje, kao maskota SP-a je u bojama brazilske zastave - žute, zelene i plave. Riječ je o ugroženoj životinjskoj vrsti, koja zajedno sa repom dosegne između 40 i 53 centimetra, te teži do kiogram i pol. Hrani se mravima i termitima. Ima vrlo efikasnu obranu od predatora, smota se u loptu i tako se brani od neprijatelja.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙