FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 20. rujna 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih natjecanja do 12,30 sati.

ZAGREB

Nogometaši Barcelone otvorili su nastup u Ligi prvaka pobjedom protiv moskovskog Spartaka na Camp Nou 3:2 (1:1), u 'ljepotici večeri' Chelsea i Juventus su na Stamford Bridgeu odigrali 2:2, dok je Bayern u Munchenu pobijedio Valenciju 2:1, a u posljednjim trenucima susreta Mario Mandžukić je promašio jedanaesterac.

Barca je teškom mukom izborila pobjedu protiv ruskog sastava nakon što je gubila 1:2, no rezultat je okrenuo Lionel Messi postigavši dva gola u zadnjih 15 minuta susreta. Katalonci su poveli golom Tella (14), a potom je u u 29. minuti Daniel Alves izjednačio pogodivši vlastitu mrežu. Romulo je u 59. minuti doveo goste u vodstvo, no Messi je u 72. minuti izjednačio, a potom u 81. minuti doveo Katalonce do prednosti od 3:2. U drugom dvoboju iz skupine G Celtic i Benfica su u Glasgowu odigrali bez pogodaka.

U 'ljepotici večeri' i skupine E Chelsea i Juventus su na Stamford Bridgeu odigrali 2:2. 'Bluesi' su poveli 2:0 golovima Oscara (31, 33), a smanjio je Vidal (38), da bi u 80. minuti izjednačio Quagliarella. Dvije minute prije kraja susreta Quagliarella je uzdrmao vratnicu.

U drugom susretu iz skupine E Šahtar je pobijedio danski Nordsjalland 2:0 golovima Mihtariana (44, 76). Darijo Srna je igrao svih 90 minuta za domaćine, a u 68. minuti je dobio žuti karton. Eduardo nije ulazio u igru. Za danski sastav cijeli susret je odradio Ivan Runje, bivši branič Mosora, dok Mario Tičinović nije ulazio u igru

Bayern je u susretu F skupine u Munchenu pobijedio Valenciju 2:1. Strijelci za Bavarce bili su Schweinsteiger (38) i Kroos (76), a za goste je gol postigao Valdez (90). Mandžukić nije startao od prve minute, u igru je ušao u 63. minuti umjesto Claudia Pizarra, a u četvrtoj minuti nadoknade je zapucao kazneni udarac nakon što je isključen Rami.

BATE Borisov je na gostovanju šokirao Lille pobjedom 3:1. Strijelci za bjeloruski sastav bili su Volotko (6), Rodionov (20) i Olehnovič (43), dok su Francuzi ublažili poraz golom Chjedoua u 60. minuti.

U skupini H Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Galatasaray 1:0 golom Carrick u 7. minuti. Nani je u u 52. minuti promašio kazneni udarac. Iznenađenje je priredio i CFR Cluj koji je u Portugalu pobijedio Bragu 2:0. Oba gola zabio je Rafael Bastos (19, 34).

ZAGREB

Hrvatski hokejaši na ledu svladali su u zadnjem kolu pretkvalifikacijskog olimpijskog turnira u Zagrebu Srbiju s 6:2 (3:0, 2:2,1:0), te s tri pobjede prošli u nastavak kvalifikacija.

Hrvatska je očekivano lako došla do pobjede nad Srbima, iako su većinu utakmice odigrali bez najboljih igrača. Pogotke su za hrvatske "oklopnike" postigli Trstenjak (2), Lazić, Čunko, Šijan i Brencun.

Hrvatsku sada od 8. do 11. studenoga čeka kvalifikacijski turnir u Mađarskoj gdje će se ogledati s Litvom, Nizozemskom i domaćinom Mađarskom.

MADRID

Sljedeći Giro d'Italia imat će jednu etapu koja krenuti u nedjelju 19. lipnja 2013. s vrha Galibiera, velikog prijevoja u francuskim Alpama s kojeg će se spuštati na sjevernu, težu stranu.

Etapa koja kreće iz Cesena Torinesea bit će duga 150 kilometara i prijeći će granični prijevoj Mont-Cenis prije nego stigne u dolinu Maurienne i prije drugog prijevoja Telegraphe, objavili su u četvrtak organizatori.

Najveća biciklistička utrka Tour de France je 2011. završila na vrhu Galibier, na visini od 2.642 m, nakon prelaska južne strane (Lautaret). U toj je etapi pobijedio Luksemburžanin Andy Schleck.

Giro je već u nekoliko navrata "gostovao" u Francuskoj i to podno sedla Montgenevre i Izoard) te blizu granice u Briançonu.

Izdanje utrke po Italiji za 2013. kreće izu Napulja.

WASHINGTON

Sjevernoamerička liga hokeja na ledu (NHL) koja je u ponedjeljak objavila lock-out danas je otkazala sve utakmice predsezone koje su se trebale igrati ova mjesec, počevši od 23. rujna.

Regularna sezona je prema rasporedu trebala početi 11. listopada, što ostavlja vlasnicima klubova i igračima još dva tjedna za dogovor o novom kolektivnom ugovoru.

Prethodni kolektivni ugovor je istekao, a Liga, koja okuplja 30 profesionalnih momčadi iz SAD-a i Kanade, i predstavnici igrača nisu postigli dogovor o novom sporazumu.

Glavni problem predstavljaju plaće igrača, odnosno točnije podjela prihoda NHL-a između vlasnika i igrača.

Liga traži smanjenje plaća i predlaže da se taj udio smanji u idućih šest godina sa 57 na 47 posto. Inicijalno su vlasnici predlagali smanjenje na čak 43 posto. No sindikat igrača ne želi ći ispod 52 posto.

Zadnji lock-out u NHL-u doveo je do otkazivanja cijele sezone 2004./05.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙