FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 20. rujna

Autor: uand
ZAGREB, 20. rujna 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 20. rujna koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka). Zastupnici će u današnjem nastavku zasjedanja u hitnoj proceduri razmotriti prijedlog zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, od kojeg Vlada očekuje da će stvoriti pretpostavke za više kvalitetnih investicijskih projekata i otvaranje novih radnih mjesta.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu sjednice su uz ostalo konačni prijedloga zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, konačni prijedloga zakona o osobnom imenu, izmjene Zakona o preuzimanju dioničkih društava, dopune Zakona o kreditnim institucijama, izmjene Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba, izmjene Zakona o elektroničkim medijima te prijedlog zakona o ovlasti Vlade da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Sabora. Na dnevnom redu sjednice je, među ostalim, i Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23. - Pravosuđe i temeljna prava, za razdoblje od 1. ožujka do 14. rujna 2012. godine i Prijedlog zaključka o prestanku važenja Zaključka o pokretanju pregovora o izmjenama i dopunama kolektivnih ugovora trgovačkih društava i ustanova u natpolovičnom vlasništvu RH.

ZAGREB - Sjednica saborskog odbora za informiranje, informatizaciju i medije na kojoj će se razmatrati utvrđivanje liste kandidata za izbor devet članova programskog vijeća, četiri člana nadzornog odbora te za izbor glavnog ravnatelja HRT-a (13,30 sati, dvorana I. Mažuranića).

ZAGREB - Dodjela "Nagrade Vicko Andrić" za 2011. godinu koja se dodjeljuje za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj – za postignuća u konzervatorsko-restauratorskim radovima, istraživanje i dokumentiranje kulturnih dobara; razvoju konzervatorske i konzervatorsko-restauratorske struke te unapređenje sustava zaštite kulturne baštine. Pored godišnje nagrade dodjeljuje se i nagrada za životno djelo istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radnom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro za Republiku Hrvatsku. "Nagrada Vicko Andrić" dodjeljuje se osmi put, a nagrade će dobitnicima uručiti ministrica kulture RH Andrea Zlatar Violić (14 sati, Galerija Klovićevi dvori).

ZAGREB - U organizaciji sindikata TŽV-a Gredelj održat će se javni prosvjed sa ciljem spašavanja te tvrtke. Radnici prosvjeduju protiv najavljenog smanjivanja broja zaposlenih i podjele tvrtke na dva dijela kao i protiv mogućnosti otvaranja stečaja. Gredelj bi, prema planovima uprave i vlasnika, trebao biti podijeljen na dva društva - Gradnju vozila i Tehničke servise. U te dvije tvrtke trebalo bi, po sindikalnim informacijama, od današnjih 1.465 ostati zaposleno oko 700 radnika. Prosvjedni skup započet će ispred starog pogona Gredelja (Trnjanska 1) u 11 sati, odakle će okupljeni krenuti prema Markovom trgu.

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne - Tamara Šprihal

Poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙