FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 17. rujna

Autor: ikut
ZAGREB, 17. rujna 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 17. rujna koje ćemo popratiti fotografijama

UDBINA - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će u Udbini obnovljeni dječji vrtić, koji je kao humanitarni projekt u okviru međunarodne vojne vježbe NATO-a "Jackal Stone 12", obnovljen i proširen sredstvima SAD-a (12 sati, Kulturno informativni centar). Nakon toga, u 12,50 sati, predsjednik Josipović nazočit će Međunarodnoj vojnoj vježbi "Jackal Stone 12" (Vojarna "Josip Jović").

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, 16. rujna, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić posjetit će Osnovnu školu Marija Jurić Zagorka. Tom će prigodom 20 učenika 4 c razreda upozoriti na značaj ozonskog sloja i kako njegovo oštećenje negativno može utjecati na naše zdravlje, nakon čega će učenicima darovati prigodnu Ozzy Ozon igru (8,30 sati, Štefanovečka cesta 67, Donja Dubrava).

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg šefa Hrvatske poštanske banke (HPB) Josipa Protege na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti suđenje HDZ-u, bivšem premijeru i čelniku te stranke Ivi Sanaderu te ostalim optuženima za izvlačenje novca iz državnih tvrtki i institucija te punjenje HDZ-ovog "crnog fonda". Protega je o izvlačenju državnog novca iz institucija i tvrtki progovorio kada su protiv njega pokrenute istrage za neka druga kaznena (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna, Odbor za obitelj, mlade i sport Hrvatskog sabora organizira okrugli stol o obiteljskom nasilju, s naglaskom na borbu protiv nasilja nad ženama (10 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Nakon provedene edukacije, stručni radnici u Centru za socijalnu skrb Zagreb – podružnica Dubrava od 17. rujna započinju s radom u aplikaciji SocSkrb putem koje će se informatički povezati sve ustanove socijalne skrbi i time stvoriti jedinstveni registar i baza podataka o svim korisnicima prava i usluga iz sustava socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj. Prigodom prvog dana rada u SocSkrb aplikaciji, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić posjetit će Centar za socijalnu skrb – podružnica Dubrava (11 sati, Avenija Dubrava 47).

ZAGREB - Ministarstvo zdravlja u Kliničkoj bolnici (KB) Dubrava organizira konferenciju za novinare o suradnji s pacijentima i njihovim udrugama u provedbi projekta eListe čekanja i eNaručivanje. Na konferenciji će govoriti ministar zdravlja Rajko Ostojić, ravnatelj KB Dubrava dr. Dragan Korolija Marinić i predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Mario Drlje. Ministarstvo zdravlja počelo je s provedbom Akcijskog plana smanjenja listi čekanja, čime želi uvesti red u sustav čekanja, no smanjenje listi nije moguće bez suradnje s pacijentima i njihovim udrugama. Stoga poziva pacijente na suradnju, da se odazivaju na naručene pretrage ili operacije, da podižu nalaze i da se jave svojim obiteljskim liječnicima koji će ih odjaviti s liste čekanja, kada su iz bilo kojega razloga spriječeni odazvati se na zakazani termin (11 sati, KB Dubrava, Avenija Gojka Šuška 6, Ravnateljstvo,

drugi kat, dvorana).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙