FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 12. rujna

Autor: ikut
ZAGREB, 12. rujna 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 12. rujna koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će predsjednicu Nansen dijalog centra iz Osijeka Ivanu Milas i direktora projekata norveškog Nansen Humanistic Academy Steinara Bryna u povodu inicijative za osnivanje Nove škole Vukovar, u sklopu projekta za integrirani odgoj hrvatske i srpske djece u vrtićima i školama u Vukovaru (10 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241). Sastanku će prisustvovati ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo, predsjednik Zajedničkog Vijeća općina Dragan Crnogorac te zamjenica pravobraniteljice za djecu Ester Radmilo. Nakon sastanka predviđene su izjave za predstavnike medija.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović primit će dobitnike odličja na Paraolimpijskim igrama u Londonu (12 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Suđenje bivšem savjetniku u MUP-u Tomislavu Merčepu trebalo bi se nastaviti saslušanjem četvero svjedoka, među kojima i bivših "merčepovaca" Siniše Rimca i Igora Mikole koji se najvjerojatnije neće pojaviti jer je u bijegu još od 2005. kada je "nestao" uoči izricanja presude zagrebačkog Županijskog suda za ubojstvo muškarca po nadimku Saša u Pakračkoj Poljani (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Predstavnici konzorcija "Domaći proizvođači kabela" i Hrvatske elektroprivrede potpisat će sporazum o isporuci kabela, vrijedan 287 milijuna kuna. Sporazum se odnosi na nabavku energetskih kabela za potrebe društava HEP grupe u realizaciji njenih investicijskih projekata. Konzorcij koji čine domaće tvrtke Elka i Eurocable Group te Brodomerkur, Cotra i Wellmax izabran je na međunarodnom javnom natječaju (12,30 sati, Elka, Koledovčina 1).

ZAGREB - U organizaciji Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata održat će se prosvjed radnika RIZ-a na Markovu trgu. Iz sindikata u najavi prosvjeda poručuju kako RIZ nije dužan državi nego država njemu i to 103 milijuna kuna te pitaju USKOK i Državno odvjetništvo kada će riješiti prijavljeni kriminal u RIZ-u (13 sati, Trg svetog Marka).

ZAGREB - Otvaranje izložbe "Policijsko dvorište" renomiranog hrvatskog likovnog umjetnika, filmskog autora, kritičara i pisca Željka Kipkea. Autor izložbe je povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Branko Franceschi, a izložba ostaje otvorena do 14. listopada (20 sati, Umjetnički paviljon na Zrinjevcu, Trg kralja Tomislava 22).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙