FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za srijedu, 19. rujna

Autor: uand
ZAGREB, 19. rujna 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 19. rujna, koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o potvrđivanju odluke Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje je odobrilo pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Petra Čobankovivća. MIP je početkom rujna jednoglasno udovoljio zahtjevu Državnog odvjetništva da se Čobankoviću ukine zastupnički imunitet kako bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak u tzv. aferi Planinska (9,30 sati).

BERLIN - Hrvatski premijer Zoran Milanović boravi u službenom posjetu Njemačkoj gdje će se sastati s kancelarkom Angelom Merkel.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvorit će se četiri sajma - Sajam županija, Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Kolektivne izložbe stranih zemalja i sajam Mystic. Ti će sajmovi okupiti 607 izlagača iz 18 zemalja, a otvoriti će ih predsjednik Republike Ivo Josipović. U sklopu Sajma županija održat će se i okrugli stol na kojem će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić i desetak župana, a teme razgovora bit će uloga županija u novoj podjeli Hrvatske na statističke regije, ruralni i regionalni razvoj, lokalna samouprava i poduzetničke zone te uloga i značaj razvojnih agencija (10 sati otvaranje sajmova, 11 sati okrugli stol, ZV, paviljon 9, Klub izlagača).

ZAGREB - Zagrebačka burza održat će konferenciju za novinare u povodu početka trgovanja strukturiranim proizvodima na Burzi koje počinje od petka, 21. rujna. Na Burzi to se ocjenjuju značajnim korakom u daljnjem razvoju domaćeg tržišta kapitala s obzirom da je riječ o prvim vrijednosnim papirima primljenim na inozemnu multilateralnu trgovinsku platformu te o prvom stranom izdavatelju na Zagrebačkoj burzi - Erste Group Bank iz Beča (13 sati, Zagrebačka burza).

ZAGREB - Na suđenju u slučaju Fimi medija o izvlačenju novca iz državnih institucija i tvrtki trebali bi svjedočiti Milivoj Mikulčić i Mario Lovrinčević iz Hrvatskih autocesta (HAC). Optužbe da su preko marketinške agencije Fimi medije izvukli oko 70 milijuna kuna odbacuju jedino bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader te njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček, dok odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela. Sve optužbe priznali su bivši stranački rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević (10 sati, Županijski sud).

ZAGREB - Suđenje osječkom poduzetniku Dragi Tadiću za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Branimiru Glavašu nastavit će se svjedočenjem osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala i direktora osječke podružnice Euroherca Darka Tolića (9 sati, Županijski sud).

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne - Tamara Šprihal

Poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙