FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica postala sveučilišni grad

Autor: kkop
KOPRIVNICA, 11. rujna 2012. (Hina) - Potpis na ugovor o kupovini udjela u tvrtki Media uni stavili su danas koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, privremeni rektor Medijskog sveučilišta u Koprivnici Marin Milković, direktor Veleučilišta Varaždin Goran Kozina te član uprave Europa Press holdinga Peter Imberg, a cijenu u iznosu od 2,9 milijuna kuna Grad Koprivnica platio je Europa press holdingu, čime je stekao 75 postotni udio u Media uni, a 0,72 milijuna kuna izdvojilo je Varaždinsko veleučilište za preostalih 25 posto udjela u tvrtki, koja posjeduje sveučilišnu dopusnicu za rad do 2014. godine.

Ovime su ispunjeni svi preduvjeti za početak funkcioniranja Medijskoga sveučilišta u Koprivnici, a potpisnici ugovora pojašnjavaju kako Grad Koprivnica plaća i dopusnicu za rad Sveučilišta, koja se više u Hrvatskoj neće izdavati, budući da se smatra, kako na broj stanovnika naša zemlja ima dovoljno sveučilišta.

Današnjim potpisivanja ugovora Koprivničanci su uhvatili posljednji vlak da im djeca danas-sutra ne moraju na studij putovati u druge gradove, istaknuto je.

Predavanja na Medijskom sveučilištu u Koprivnici počinju u listopadu, a održavat će ih osam predavača, s kojima su već potpisani ugovori o radu te 20 vanjskih suradnika.

Goran Kozina, direktor Varaždinskog veleučilišta najavio je da se nakon Medijskog sveučilišta priprema dolazak prehrambenog fakulteta i biotehnologije u Koprivnicu, a da će Varaždinu pripasti studij agronomije.

Na novinarski upit zbog čega Medijsko sveučilište nije u Varaždinu, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš odgovorio kako se on sam zalaže za regionalni pristup te smatra da niti za jednu sredinu nije dobro da se zatvara sama u sebe, već da trebamo naprijed ići svi zajedno.

(Hina) xkkop ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙