FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 28. kolovoza

Autor: aspa
ZAGREB, 27. kolovoza 2012. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 28. kolovoza:

ZAGREB - U povodu smrti dr. sc. Vesne Girardi Jurkić održat će se komemoracija u znak sjećanja na tu preminulu arheologinju, dugogodišnju ravnateljicu Arheološkog muzeja Istre, prvu ministricu kulture u vrijeme Domovinskog rata te UNESCO-ovu veleposlanicu. Prigodinim riječima prisutnima će se obratiti: dr. Hrvoje Potrebica, predsjednik Hrvatskog arheološkog društva, dr. Robert Matijašić, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, dr. Saša Zelenika, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa, dr. Vesna Batistić Kos, pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova i dr. Andrea Zlatar Violić, ministrica kulture. Knjiga žalosti bit će otvorena od 17 sati. (Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5, 18 sati)

ZAGREB - Izvanredna sjednica Gradske skupštine grada Zagreba na kojoj će se raspravljati o Prijedlogu zaključaka o upučivanju prijedloga za donošenje Uredbe o utvrđivanju prava na područjima odlagališta otpada u Republici Hrvatskoj a temeljem prijedloga gradonačlenika Milana Bandića. Na dnevnom redu je i rasprava o prijedlozima građana Jakuševca (11 sati, Stara gradska viječnica, Svetog Ćirila i Metoda 5/1).

VARAŽDIN - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić posjetit će sutra Varaždin, a nakon radnog sastanka s gradonačelnikom Goranom Habušem i predstavnicima institucija kulture i umjetnosti, od 11 sati obići će Špancirfest. Za izjave za medije ministrica kulture bit će dostupna u 12,30 sati na Trgu kralja Tomislava, ispred Gradske vijećnice.

ZADAR - Konferencija za novinare i prigodna svečanost u prostorijama PU Zadarske povodom ovogodišnje provedbe projekta "Sigurna turistička sezona" u sklopu kojeg djeluje i međunarodna policijska suradnja između hrvatske i mađarska policije. Svečanosti će nazočiti i glavni ravnatelj policije MUP-a RH Vlado Dominić, visoki povjerenik policije Mađarske Joszef Hatala te veleposlanik Republike Mađarske u RH Ivan Gabor. Tijekom svečanosti Joszef Hatala uručiti će prigodne nagrade hrvatskim i mađarskim policijskim službenicima (11 sati, prostorije PU Zadarske, Andrije Hebranga bb).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Duška Gerić Koren

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙