FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Lovrić uvršten u Dvoranu slavnih National Defense University

Autor: ista
ZAGREB, 29. kolovoza 2012. (Hina) - Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general pukovnik Drago Lovrić, svečano je jučer uvršten u Dvoranu slavnih (International Fellows Hall of Fame) američkog Sveučilišta nacionalne obrane u Washingtonu (National Defense University - NDU), priopćilo je danas Ministarstvo obrane (MORH).

Riječ je o priznanju međunarodnim studentima, polaznicima sveučilišta koji su po završetku školovanja na NDU, a temeljem svojih postignuća preuzeli najodgovornije dužnosti u svojim oružanim snagama. General Lovrić pohađao je National Defense University 2004. godine, gdje je završio Industrial College of Armed Forces te magistrirao iz područja strategije nacionalnih resursa.

General Lovrić je u izjavi za medije rekao da je njegovo uvrštenje "priznanje Republici Hrvatskoj i njezinim Oružanim snagama za dobre odnose između hrvatskih i američkih oružanih snaga koji su se dosada pokazali u mnogim područjima, a posebice u provedbi međunarodnih mirovnih operacija diljem svijeta".

"Ovo priznanje ujedno je i priznanje Oružanim snagama RH na uspješnoj transformaciji prema NATO standardima, pri čemu se ove godine očekuje potpuni završetak transformacije Oružanih snaga Republike Hrvatske u NATO savez", rekao je Lovrić.

Svečanosti su nazočili i savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za obranu Zlatko Gareljić, zamjenik Veleposlanika Republike Hrvatske u SAD-u Vice Skračić, te vojni izaslanik Republike Hrvatske u SAD-u, brigadni general Mate Pađen.

General Lovrić jučer se susreo i sa zamjenikom načelnika Združenog stožera Oružanih snaga SAD-a admiralom Jamesom Winnefeldom, a u razgovoru je istaknuta visoka razina kvalitete bilateralne suradnje dviju oružanih snaga, navodi se u priopćenju.

Također je dotaknuta tema daljnjeg djelovanja i angažiranja NATO snaga u operaciji ISAF u Afganistanu te o situaciji u regiji jugoistočne Europe, dodaje se

General Lovrić zahvalio je admiralu Winnefeldu na potpori koju su Oružane snage RH imale i imaju od oružanih snaga SAD-a, sa željom da se kvalitetna suradnja nastavi i u budućnosti.

Sastanku je nazočio i savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za obranu Zlatko Gareljić i vojni izaslanik Republike Hrvatske u SAD-u brigadni general Mate Pađen. U pratnji admirala Winnefelda bili su zamjenik direktora za političko-vojna pitanja, admiral Jeffrey Harbeson i izaslanik obrane SAD-a u Republici Hrvatskoj, brigadir Calvin Carlsen, priopćio je MORH.

(Hina) pp/xaš yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙