FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić primio mnogobrojnu obitelj Zahirović

Autor: dber
ZAGREB, 7. rujna 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi 13 članova romske obitelji Zahirović - majku Mirsadu, oca Rašida i njihovih jedanaestero djece, od kojih su petoro učenici Osnovne škole Lovro pl. Matačić i odlikaši, unatoč teškim materijalnim uvjetima u kojima žive.

"Na prijedlog resornih gradskih ureda, obitelji Zahirović treba pronaći primjeren stan budući da imaju 11-ero djece, a 12. je na putu", kazao je Bandić nakon srdačnog susreta s mnogobrojnom obitelji tijekom kojega je obećao da će biti kum novorođenom djetetu.

Susretu su nazočili zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna i drugi predstavnici grada.

Uz roditelje je bila ravnateljica OŠ Lovro pl. Matačić Zdenka Kapović koja za djecu ima samo riječi hvale. "Djeca su prekrasna i ponosni smo što su naši učenici", kazala je ravnateljica. Rekla je da svi redovito izvršavaju svoje školske obveze, a neki od njih su uključeni i u izvanškolske aktivnosti. Osim toga, iako žive bez struje i vode u kući, djeca na nastavu uvijek dolaze uredna i čista, što je prvenstvena zasluga mame Mirsade. "Ako je tko zaslužio da im se da pomoć, onda je to ova obitelj", ustvrdila je.

Bandić je kazao da obitelj Zahirović treba riješiti i pitanje prebivališta kako bi mogli postati korisnici pomoći za djecu koju Grad Zagreb godinama daje obiteljima s više djece.

"To je 'kap u moru' i minimum koji Grad može dati kako bi pomogli toj djeci. Pogledajte ih kako su lijepi, kao anđeli, i kako su dobro raspoloženi - stalno se smiju", raznježio se gradonačelnik. Majci Mirsadi poželio je dobro zdravlje, a ocu Rašidu poručio je samo neka sluša svoju ženu. Čestitao im je na svemu što su dosad učinili za svoju djecu, a Grad Zagreb će, dodao je, na tragu solidarnosti, socijalne pravednosti i odgovornosti učiniti sve što može da pomogne obitelji.

(Hina) xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙