FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački gradonačelnik Bandić obišao romska naselja

Autor: mbuj
ZAGREB, 4. rujna 2012. (Hina) - Na poziv Udruge Roma "Ne boj se - Madara" zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i u društvu sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem, obišao je danas romska naselja Vrtni put, Dumovec i Struge u kojima je dogovoreno da će i dalje uz pomoć Grada rješavati komunalna i infrastrukturna pitanja kako bi se stanovnicima osigurali što humaniji uvjeti življenja.

Organizatori obilaska, ali i žitelji svih posjećenih naselja zahvalili su gradonačelniku Bandiću što se uvijek odazove na njihove pozive, a kako su naglasili, unatrag 12 godina, zahvaljujući njemu, učinjeni su vidljivi pomaci, izvijestio je Grad Zagreb na svojim internetskim stranicama.

"Moramo pomoći ljudima da ne 'gaze po lokvama', da im se dovede voda, postave ekološki WC-i, obavi deratizacija, očisti i uredi okoliš", kazao je Bandić u naselju Vrtni put, napomenuvši da tu živi više od 70 djece kojoj se trebaju osigurati barem osnovni životni uvjeti.

Govoreći o problematici romskih naselja, naglasio je da je gradska uprava obišla i obilazi sve neuralgične gradske točke i da se sustavno radi na njihovu uređenju, pa je tako, među ostalim, spomenuo i Plinarsko naselje i Kuševečku.

Primjerice, samo u naselju Vrtni put u ožujku je odvezeno 1200 kubika glomaznoga i komunalnoga otpada, u veljači je postavljen i dodatni kontejner za odlaganje otpada, u svibnju je dvaput obavljena deratizacija, a osim postavljanja četiri eko WC-a, postavljeni su rasvjetni stupovi i jedan tzv. Viktoria zdenac. Za sljedeće razdoblje dogovorena je jača suradnja s mjerodavnim uredom, odnosno komunalnim redarstvom, te uređenje pristupnog puta.

U naselju Struge također su prije nekoliko godina postavljeni kontejneri za glomazni otpad koji se prazne po nalogu komunalnih redara, postavljeno je osam eko WC-a, uređen je pristupni put, a redovito se obavlja deratizacija i odvozi nagomilani glomazni otpad.

Za romske obitelji u Dumovcu riješen je priključak za struju, uređen pristupni put i, kao u ostalim naseljima, obavljena deratizacija. Na licu mjesta bilo je riječi o potrebi izgradnje autobusnog stajališta u Dumovcu koje bi se pomaknulo prema sjeveru i I. Dumovečkom lugu, a koje bi uvelike olakšalo život svim žiteljima toga naselja.

(Hina) pp/xbma yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙