FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić obišao gradilišta u četvrti Stenjevec

Autor: ibob
ZAGREB, 9. kolovoza 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas gradilišta u gradskoj četvrti Stenjevec, gdje se uvjerio da građevinski radovi u psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Jankomiru te na dijelu prometnice u Šoljanovoj ulici, ukupne vrijednosti oko 30 milijuna kuna teku po planu.

Obilazeći gradilište trećeg odjela jankomirske bolnice, Bandić je naglasio da je Grad Zagreb posljednjih godina puno ulagao kako bi ta bolnica dosegla europske standarde te da je u iduće dvije godine planirano u dva projekta u Jankomiru uložiti ukupno oko 60 milijuna kuna.

Treći odjel psihijatrijske bolnice trebao bi biti gotov do kraja godine. Riječ je o objektu ukupne površine 4224 četvorna metra, koji će moći primiti ukupno 65 pacijenata. Odjel je, bez medicinske opreme, vrijedan oko 17 milijuna kuna.

Bandić je podsjetio da su u tijeku i natječaji za skladišno-uredski objekt i šesti odjel bolnice, koji će biti nešto veći od onog u izgradnji.

Ravnatelj bolnice Mate Mihanović kazao je, pak, kako je cilj bolnice proširiti kapacitete za dnevnu bolnicu, kako bi pacijenti ujutro mogli dobiti odgovarajuću skrb, a poslijepodne već biti sa svojim obiteljima.

Na gradilištu u Šoljanovoj ulici pri kraju su radovi na izgradnji kilometra prometnice, vodoopskrbnog cjevovoda i javnog kanala te javne rasvjete, ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna.

Bandić je naglasio da radove sufinanciraju tamošnji gospodarski subjekti, te izrazio uvjerenje da će prometnica biti puštena u promet najkasnije do sredine listopada.

Predsjednik Vijeća četvrti Stenjevec Mario Jelić očekuje, pak, da će otvaranje nove prometnice znatno rasteretiti promet u tom dijelu grada.

Upitan je li zadovoljan opsegom radova u Zagrebu ovoga ljeta, Bandić je kazao kako nikad ne može biti do kraja zadovoljan, ali da se kroz ljeto nastoji napraviti što više kako bi se umanjili deficiti u prometu, zdravstvenoj i obrazovnoj strukturi.

Zamoljen da pojasni jučerašnji poziv građanima koji žele da im se otpišu kamate na dug prema Gradu, Bandić je kazao kako je riječ o prijedlogu koji je početkom godine uputio Gradskoj skupštini.

Budući da to nije bilo moguće provesti bez posebnog zakona ili uredbe sa zakonskom snagom, čekalo se dok vlada početkom srpnja nije donijela takvu uredbu.

"Mi sada nismo učinili ništa drugo nego građanima uputili poziv koji smo početkom godine uputili skupštini i vjerujem da će jedan dio dužnika grada potražiti da im se otpišu kamate na neporezni dug od 1,5 milijardi kuna", rekao je Bandić te dodao da će Grad objaviti i plaćeni oglas kako bi dužnici zahtjeve dostavili na vrijeme, odnosno najkasnije do 7. rujna.

(Hina) ibob yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙