FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Novi sastanak s Jakuševčanima 31. kolovoza

Autor: dber
ZAGREB, 22. kolovoza 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je uputio pismo građanima Jakuševca nezadovoljnima statusom tamošnjeg odlagališta u kojem je podsjetio da je Gradska uprava prihvatila sve zaključke s prošlog zbora građana među pa tako i isplatu ekološke rente Jakuševčanima od 2013. do 2018., što je predloženo i Gradskoj skupštini te je najavio sudjelovanje predstavnika Gradske uprave i na novom zboru građana 31. kolovoza kad će sve obveze pismeno i potvrditi.

Bandić je u pismu naveo da je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dobilo prijedlog za zakonsku odredbu oko utvrđivanja prava na rentu - naknadu za umanjenu vrijednost nekretnina - do zatvaranja odlagališta.

Obzirom da "kao gradonačelnik pisano potvrđujem obvezu Gradske uprave za utvrđivanjem svih činjenica po pojedinim aktivnostima, cijenim da nema razloga za iskazivanje nezadovoljstva niti za onemogućavanje redovnog pogona odlagališta Jakuševac do 31. kolovoza za kad Gradska uprava predlaže zbor građana na kojem će svi obveznici realizacije pojedine aktivnosti odgovoriti na sve okolnosti u vezi rokova za dovršenje preuzetih obveza", poručio je Bandić u otvorenom pismu Jakuševčanima koji su danas blokirali prilaz odlagalištu kamionima "Čistoće".

Izvijestio je da je Gradska uprava preuzela kratkoročne obveze prema utvrđenom hodogramu tako da se kompostana s odlagališta Jakuševac do kraja godine izmjesti na Prostornim planom Grada Zagreba planiranu lokaciju, kao i da se dotad dovrši postupak donošenja izmjena i dopuna tog Plana kojim se utvrđuje obveza zatvaranja odlagališta Jakuševac do 2018.

Također bi se, dodao je Bandić, sve obveze vezane uz realizaciju zaključaka sa sastanaka građana Jakuševca i predstavnika Gradske uprave u cijelosti trebale dovršiti do 15. rujna ove godine, a istaknuo je i potrebu održavanja tematske sjednice zagrebačke Gradske skupštine u vezi zbrinjavanja otpada.

(Hina) pp/xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙