FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Bandić najavio Bundekfest od 21. do 30. rujna

Autor: dber
ZAGREB, 24. kolovoza 2012. (Hina) - Na Bundeku će se od 21. do 30. rujna održati Bundekfest u organizaciji Grada Zagreba i u suradnji s Udruženjem obrtnika Grada Zagreba i Cehom ugostitelja, dok će Rujanfest preseliti na novu lokaciju, kod zapadnog ulaza u Zagreb i u blizini trgovačkog centra Westgate, nadomak Zaprešiću.

"Zagreb će organizirati Rujanfest ili točnije Bundekfest od 21. do 30. rujna. Neće se naplaćivati karte ni za ulaz niti za koncerte koji će tamo biti", izjavio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prilikom obilaska gradilišta.

Najavio je da će nositelj posla biti Udruženje obrtnika Grada Zagreba i Ceh ugostitelja zajedno sa Gradom Zagrebom, dok će se, rekao je, svi ostali detalji znati na vrijeme.

Bandić je ustvrdio kako je iz godine u godinu na Rujanfestu na Bundeku pomalo prevladao interes profita i privatni interes na uštrb građana. "Uvidjevši to, morao sam to prekinuti i interes građana staviti u prvu funkciju, a profit i privatni interes u drugu. Kad je u pitanju Bundekfest, gradonačelnik je ovaj put stao na stranu građana", rekao je Bandić.

Ocijenio je da Bundekfest treba biti središnji događaj jeseni i promovirati Zagreb u turističkom i gospodarskom dijelu. "Tu će biti zagrebački obrtnici i ugostitelji, hrvatski obrtnici i ugostitelji. Svi dobronamjernici koji dođu u Zagreb moći će pohoditi koncerte i Bundekfest. Nitko neće stajati s duge strane žice i gledati može li za 15 kuna ući ili ne. To je prava istina, a sve ostalo je plod špekualcija i žal za pofitom", poručio je Bandić.

Na pitanje novinara hoće li Bundekfest imati velika glazbena imena, odgovorio je: "Aposlutno. U skladu s vremenom, napravit ćemo što možemo".

Organizatori dosadašnjeg Rujanfesta u priopćenju navode da su na novu lokaciju u blizini Westgatea prisiljeni preseliti jer im je gradonačelnik Bandić odbio dati suglasnost za održavanje festivala na njegovoj tradicionalnoj lokaciji, jezeru Bundek, ali i na bilo kojoj drugoj lokaciji u Zagrebu.

Najavljuju i da je za ovogodišnje izdanje Rujanfesta osmišljen dosad najbolji program, a osigurali su i 100 autobusa koji će posjetitelje besplatno voziti na novu lokaciju festivala te građane pozivaju u veliki "Grad dobre zabave" na zapadnom ulazu u Zagreb.

(Hina) xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙