FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: vkrb
ZAGREB, 1. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Još je uvijek aktivan požar na otvorenom prostoru u minski sumnjivom području u blizini sela Pamučari kod Skradina pa je jutros na požarište upućen zračni traktor, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Požarom je zahvaćeno oko 70 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. Požar borove šume, trave i niskog raslinja, na području Rakova Sela kod Šibenika ugašen je noćas u 2,10 sati. Izgorjelo je oko dva hektara trave, niskog raslinja i borova, stotinjak trsova vinove loze te oko 1500 drvenih paleta. Oštećena su dva osobna vozila i dva kioska za novine u vlasništvu privatne tvrtke. U gašenju požara sudjelovalo je 46 vatrogasaca i 16 vatrogasnih vozila te kander i zračni traktor.

ZAGREB-Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas atletsku stazu Športskog parka Mladost na kojoj se izvode sanacijski radovi, ustvrdivši kako će poduzeti sve da se ne dovede u pitanje održavanje Hanžekovićeva memorijala, što će se održati početkom rujna. Gradonačelnik je najavio je da će svaka tri dana provjeravati kako napreduju radovi, koji su vrijedni nešto više od dva milijuna kuna, a koji obuhvaćaju sanaciju oštećenja atletske staze Športskog parka Mladost kako bi se postigla kvaliteta staze potrebna za dobivanje IAAF certifikata. Bandić je rekao da će na mitingu sigurno nastupiti Sandra Perković, dok se za Blanku Vlašić to još ne zna. Direktorica Hanžekovićeva memorijala Ivana Brkljačić rekla je da ove godine imaju najavu za vrhunske šprintere i atletičare koji žele doći u Zagreb. Ustvrdila je da je rekonstrukcija i obnova staze bila nužna, a nada se da grad Zagreb neće stati na tome te da će se obnavljati atletska staza i na Sveticama. Direktor Hrvatskoga atletskog saveza Siniša Ergotić rekao je da su skakalište za skok udalj preseleli na dio u neposrednoj blizini glavne tribine, što će, smatra, doprinijeti atraktivnosti ovogodišnjeg mitinga. Posljednja rekonstrukcija koja je rađena prije dvije, tri godine napravljena je u svega tjedan dana, što, kazao je Ergotić, nije bilo najkvalitetnije rješenje. Sadašnji radovi jamče da na atletskoj stazi neće biti potrebni bilo kakvi zahvati idućih pet, šest ili deset godina. Radovi, započeti 20. kolovoza, trebali bi završiti 28. kolovoza, nakon čega slijedi dobivanje certifikata.

VARAŽDIN - U prometnoj nesreći u Štefancu, u Varaždinskoj županiji, noćas su poginuli 36-godišnji vozač i 22-godišnji putnik u vozilu, izvijestila je jutros PU varaždinska. 36-godišnji muškarac koji je upravljao osobnim vozilom zbog neprilagođene brzine u lijevom zavoju u Ludbreškoj ulici izgubio je nadzor nad vozilom, prešao udesno izvan kolnika na kosinu zemljanog pojasa uz bankinu. Vozilo se podiglo u zrak i preletjelo dvorišnu ogradu gdje je prednjim lijevim dijelom udarilo u stablo, a zatim u zanošenju, desnom stranom krova u zid kuće.Vozač i 22-godišnji putnik iz vozila od zadobivenih su ozljeda preminuli na mjestu nesreće. To je šesta, odnosno sedma smrtno stradala osoba u prometu na prometnicama Varaždinske županije ove godine, navode u priopćenju PU varaždinske.

ZADAR -Jutros oko 4,15 sati, na državnoj cesti, između Bibinja i Sukošana u prometnoj nesreći poginuo je 29-godišnji pješak iz Zadra, izvijestila je Policijska uprava zadarska. Na pješaka je naletjelo teretno vozilo zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak s biogradskog područja.Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a okolnosti nesreće se utvrđuju.

VINKOVCI- U dva teretna automobila bugarskih registracijskih oznaka, kojim su upravljali 51-godišnji i 57-godišnji bugarski državljani, policija je na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“ na ulazu u Hrvatsku jučer zatekla ukupno 12 državljana Afganistana, izvjestila je jutros vukovarsko-srijemska policija. U tovarnim prostorima teretnog vozila, u svakom vozilu pronađeno je po šest državljana Afganistana, navodi policija te dodaje kako je utvrđeno da su Afganistanci nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, zbog čega je doneseno rješenje o njihovom protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak povratka u Republiku Srbiju, iz koje su nezakonito prešli u Hrvatsku. Pedesetjednogodišnji i pedesetsedmogodišnji bugarski državljani, uz kaznenu prijavu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, jutros u 8 sati, predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

ZAGREB -Više od tri četvrtine građana ne bi osjetilo nelagodu kada bi svog šefa zatekli na plaži, a najviše ispitanih u danas objavljenim rezultatima ankete portala Mojposao prišlo bi svom nadređenom i popričalo s njim. Na tom portalu ističu kako je u poslovnom svijetu najvažniji dojam koji se ostavlja, te da je, kako bi se izbjegla loša reputacija, nužno voditi računa o poslovnom bontonu i na godišnjem odmoru. Da je ljeto opuštenije doba godine pokazuju rezultati ankete provedene na više od tisuću ispitanika - 43 posto anketiranih prišlo bi svom nadređenom i popričalo s njim kada bi ga susreli na plaži.

"Ljeto i opuštenost otupi oštrice problema", objašnjava jedan od ispitanika, dok drugi dodaje: "Družimo se cijele godine, zašto ne i na plaži?". Malo manji broj ispitanika, njih 35 posto, pozdravilo bi svog šefa, ali ne bi se zaustavili i popričali s njim.

"Igre skrivača" odabralo bi 12 posto ispitanika koji ne bi učinili ništa u nadi da ih neće primijetiti, dok bi 10 posto ispitanika pobjeglo glavom bez obzira. Razlog tome je hladan odnos s nadređenim koje ne može promijeniti niti opuštena ljetna atmosfera, navodi portal Moj posao koji je anketu proveo sa samo jednim pitanjem: Kako bi reagirali kada bi ugledali svog nadređenog na plaži

(Hina) xvkn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙