FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: vkrb
ZAGREB, 27. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB- Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je danas kako se na jesen očekuje rast broja nezaposlenih, a očekuje da bi sredinom iduće godine moglo biti otvoreno više radnih mjesta nego što bi radnika moglo izgubiti posao. "Svjedoci smo da gubimo više radnih mjesta nego se uspije otvoriti novih. Taj će trend trajati otprilike do sredine iduće godine, kada očekujemo da ćemo uspjeti otvoriti više radnih mjesta nego će radnika izgubiti posao", kazao je Mrsić odgovarajući na pitanja novinara prije sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća. Na upit kako komentira brojke o nezaposlenosti, odnosno činjenicu da je krajem lipnja ove godine bilo više nezaposlenih nego na kraju istog mjeseca lani, a i da podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) pokazuju da je nezaposlenih ovih dana više nego krajem prethodnog mjeseca, Mrsić je kazao kako je u Hrvatskoj već dulje vremena zaustavljeno zapošljavanje i otvaranje radnih mjesta, a smatra da je to posljedica i činjenice da 2008. godine nisu napravljene promjene koje su trebale biti napravljene.

BELI MANASTIR - U tvrtki Belje su danas predstavljene dvije novoizgrađene farme i jedna u izgradnji, ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna, za svinjogojsku proizvodnju, proizvodnju mlijeka i uzgoj teladi. Svečanosti predstavljanja novih investicija u Belju bio je nazočan i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji je otvarajući nove objekte naglasio kako je riječ o projektima koji govore da je Belje tvrtka koja se može pohvaliti da ide u korak s europskim i svjetskim standardima. Novi objekti za stočarski uzgoj i proizvodnju mlijeka od velike su važnosti za cijelu Baranju jer doprinose gospodarskom razvoju i zapošljavanju, kazao je Jakovina. Dodao je kako se koncern Agrokor, u čijem je sastavu Belje, kvalitetom i konkurentnošću priprema za sudjelovanje u tržišnoj utakmici u Europskoj uniji.

RIJEKA- Grad Rijeka i Ministarstvo kulture dogovorili su se o suradnji na obnovi kompleksa bivše Tvornice "Rikard Benčić" u Rijeci, gdje će se urediti prostor za Gradsku knjižnicu i Muzej moderne i suvremene umjetnosti (MMSU), najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci. Ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić rekla je da taj model može poslužiti kao vodilja kako iskoristiti objekte industrijske baštine i bivše vojne objekte za kulturnu namjenu. Ministarstvo nastoji promijeniti dosadašnju politiku ulaganja u sanaciju objekata po 100.000 ili 200.000 kuna, a da oni zatim ostanu u istom stanju i nakon deset godina, rekla je, ističući da gradnja objekata za kulturu u Hrvatskoj traje iznimno dugo, čak do 15 godina, pa je ministarstvo pokušalo naći novi koncept očuvanja baštine.

ZAGREB/MARIBOR- Izložba "Arhitektura kao krajolik: morfologija suvremene arhitekture u Hrvatskoj", na kojoj će biti izloženo 40 projekata koji istražuju poseban odnos s krajolikom i predvode organičke tendencije u hrvatskoj arhitekturi, bit će otvorena 31. srpnja u Mariboru, ovogodišnjoj Europskoj prijestolnici kulture. Odabrani radovi protežu se od ranih eksperimentalnih projekata koji istražuju različite organičke i kinetičke strukture do najrecentnije hrvatske arhitekture, prepoznate na međunarodnoj arhitektonskoj sceni, objavljeno je na internetskim stranicama culturenet.hr. U sklopu manifestacije Maribor 2012. Europska prijestolnica kulture izložbu organiziraju hrvatsko Ministarstvo kulture i Udrženje hrvatskih arhitekata u suradnji s hrvatskim Veleposlanstvom u Sloveniji. Koncept i postav izložbe osmislio je Leo Modrčin, koautor je Maroje Mrduljaš, a grafički dizajner Damir Gamulin.

ZAGREB- Krešimir Kučko novi je član Uprave Croatia Airlinesa, koji će obavljati funkciju direktora tog društva, odlučio je danas Nadzorni odbor nacionalnog zračnog prijevoznika. Croatia Airlines izvijestio je putem Zagrebačke burze da je na današnjoj sjednici NO tvrtke donesena odluka o imenovanju člana Uprave, kao i odluka o opozivu dosadašnjeg člana Uprave i glavnog direktora tvrtke Srećka Šimunovića. NO Croatia Airlinesa za člana Uprave imenovao je Krešimira Kučka iz Zagreba na mandat od četiri godine počevši od 1. rujna. Kučko će obavljati funkciju direktora i zastupati društvo samostalno i pojedinačno, u okviru poslovanja društva. U odluci o opozivu navodi se da se Srećko Šimunović opoziva s dužnosti člana Uprave i glavnog direktora s 1. rujna ove godine sukladno zaključku Vlade i ocjeni Nadzornog odbora za potrebom promjene u organizacijskoj shemi i upravljanju društvom.

ZADAR-Zadarska turističko-ugostiteljska tvrtka Turisthotel u središtu Zadra na Forumu otvara hostel u koji je investirala 1,5 milijuna eura iz vlastitih sredstava i koji pod nazivom "Boutique Hostel Forum" gostima nudi smještaj u 37 soba sa 110 kreveta, doznaje se iz tog hostela. Hostel se službeno otvara ovog vikenda, kada će primiti i prve goste, a već na početku prodaje bilježe odličan buking i veliko zanimanje domaćih i stranih turista. Hostel se po arhitekturi i unutarnjem uređenju razlikuje od prosječnog hostela, jer su sobe četverokrevetne i dvokrevetne, a svaka ima svoju malu kupaonicu te priključak za internet.

(Hina) xvkn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙