FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mvra
ZAGREB, 20. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

METKOVIĆ/DUBROVNIK - U prigodi blagdana sv. Ilije i Dana grada Metkovića, sinoć je u gradskom kulturnom središtu u Metkoviću održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Uručene su i Nagrade grada Metkovića "Sveti Ilija" koju je dobila Družba sestara Služavki malog Isusa samostana Sv. obitelji iz Metkovića, a u povodu 100. obljetnice dolaska i utemeljenja samostana u Metkoviću, kao i Ante Puljević za izniman doprinos u poboljšanju ukupnih standarda prilagodbe gradskih prostora osobama s invaliditetom i njihovom intenzivnom uključivanju u društveni život. Nagradu grada Narona dobio je dr. Trpimir Macan za izniman znanstveni doprinos izučavanju povijesti Metkovića i doline Neretve, a Marko Marušić za izniman doprinos u očuvanju kulturne baštine te u promicanju ugleda grada Metkovića u zemlji i svijetu. U prigodnom programu sudjelovala je klapa "Sveti Nikola" iz Metkovića.

DUBROVNIK - U sklopu popratnog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je u atriju Palače Sponza otvorena izložba slika i tapiserija dubrovačke umjetnice Romane Milutin Fabris. Izložba pod nazivom "Romana 50 godina poslije" upriličena je u prigodi 50 godina umjetničkog djelovanja dubrovačke umjetnice. Romana Milutin Fabris školovala se u Splitu, Zagrebu, Beogradu i Salzburgu gdje je surađivala s Oskarom Kokoschkom. U svojih 50 godina umjetničkog djelovanja održala je preko 100 samostalnih izložba i sudjelovala na mnogim prestižnim skupnim izložbama. Pored slikarstva uspješno se bavi i tapiserijom, a njeni radovi nalaze se u brojnim muzejima, galerijama, privatnim zbirkama i javnim prostorima diljem svijeta.

RIJEKA - U bivšoj tvornici papira u Rijeci sinoć je počeo osmi glazbeni festival Hartera. Najveća zvijezda dana je Laurent Garnier i njegov LBS show. Do kraja festivala, 21. srpnja, nastupit će i islandski GusGus, Asian Dub Foundation Sound System, Gesaffelstein, Rambo Amadeus, Damir Avdić, Darkwood Dub, Dječaci i još dvadesetak izvođača. Festival se održava na tri pozornice, glavnoj, potom rock i DJ pozornici te ovogodišnjoj novosti, skrivenoj pozornici. Broj posjetitelja festivala se povećava iz godine u godinu. Osim Riječana i posjetitelja iz Hrvatske, mnogo je gostiju iz okolnih zemalja a sve je više onih iz udaljenijih europskih država poput Velike Britanije. Prema glazbenom portalu Muzika.hr, ovaj festival je najbolji hrvatski glazbeni festival, a portal Virtual Festival ga je ubrojio među najboljih 10 malih festivala u Europi. U dosadašnjih sedam izdanja festival je okupio 200-tinjak veoma raznovrsnih izvođača iz regije i svijeta te više od 35.000 gledatelja.

RIJEKA - Stefan Milenkovich uz pratnju Srebrenke Poljak na glasoviru sinoć je koncertom nazvanim "Magija žica" otvorio ciklus od pet koncerata na terasi hotela Milenij u Opatiji ovoga ljeta. Milenkovich je za ovaj koncert odabrao neka od najpopularnijih djela za violinu i glasovir. Izveo je Sonatu za violinu i glasovir br. 6 u e-molu i Concerto br 2. u h-molu N. Paganinija, "Malaguenu" i "Zigeunerweisen" te "Carmen Fantasy" P. de Sarasatea, "Meditaciju" P. I. Čajkovskog, "Tzigane - Rhapsodie de Concert" M. Ravela i Ciaconnu u g-molu T. A. Vitalija. Stefan Milenkovich je glazbenu karijeru počeo s pet godina, a u dobi od 16 godina je već održao više od 1000 samostalnih koncerata te pobjeđivao i nastupao u finalima međunarodnih violinskih natjecanja širom svijeta. Profesor je violine na Sveučilištu Illinois u SAD. Ljetni program na terasi Milenija nastavit će se narednih četiri tjedna svakog četvrtka i to nastupima riječkog zbora Putokazi, beogradskog Alfa dua, grupe Abbazia s pjesmama švedske grupe ABBA te večeri swinga na kojoj će svirati Sharf club.

RIJEKA - Zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke sinoć je na plaži ispod bivšeg hotela "Park" na Pećinama u Rijeci izveo koncert "Mondschein (Mjesečina)". Zborom je ravnao Igor Vlajnić a na programu su bile uspavanke i bajke širokog raspona skladatelja i stilova. Uz klavirsku pratnju Vlaha Prohaske, solistički su nastupili Vivien Galletta, Saša Matovina, Marko Fortunato i Ivan Kruljac. Izvedene su "Mondschein" F. Schuberta, "San ljetne noći" G. A. MacLarrena, "Uspavanka" J. Brahmsa, "Pastirska uspavanka" M. Brucha, "Slavuj" P. I. Čajkovskog i "Goodnight, my angel" B. Joela. Bajke su bile zastupljene pjesmama iz filmova "Snjeguljica", "Pepeljuga", "Ljepotica i zvijer", "Kralj lavova" i "Čarobnjak iz Oza". Zbor je nastupio u sklopu festivala Riječke ljetne noći treću godinu za redom.

(Hina) xmvr ymvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙