FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 15. srpnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

MOSTAR - Banjolučki biskup Franjo Komarica pozvao je vlasti u Bosni i Hercegovini da rasvijetle zločin nad osam svećenika i jednom časnom sestrom i brojnim Hrvatima katolicima koji su ubijeni na prostoru Republike Srpske u vrijeme rata i nakon njega izražavajući nezadovoljstvo što do danas nisu procesuirana ova kaznena djela, izvijestili su u nedjelju iz Katoličke tiskovne agencije (KTA) BiH. Po okončanju zasjedanja Biskupske konferencije BiH, biskupi su služili misu u mjestu Nova Topola kod Bosanske Gradiške za župnika Ratka Grgića, kao i za banjolučkog svećenika mons. Kazimira Višatickog, župnika i dekana u Bosanskoj Gradišci ubijenog 2004. godine.

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin primit će u utorak u Moskvi međunarodnog posrednika za Siriju Kofija Annana kako bi pružio diplomatski poticaj njegovu mirovnom planu u krizi, objavio je u nedjelju Kremlj. Novinska služba ruskog predsjednika najavila je dolazak izaslanika UN-a i Arapske lige u Moskvu već u ponedjeljak kako bi u utorak razgovarao s Putinom o "ruskoj podršci mirovnom planu Kofija Annana". Annan će razgovarati i s ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom. Posjet Kofija Annana Rusiji drugi je otkad je dobio podršku bivšeg ruskog predsjednika Dimitrija Medvedeva za mirovnu inicijativu u šest točaka za Siriju, prigodom susreta 25. ožujka u zračnoj luci Vnukovo.

LONDON - Britanski premijer David Cameron pozvao je u nedjelju parlamentarce iz svoje koalicije da zanemare neslaganja u vezi s Europom te da surađuju u nacionalnome interesu i klone se podjela i pretjerane zaokupljenosti sobom. Nakon što je tjedan pun javnih nesuglasica između članova njegove konzervativne stranke i liberalnih demokrata zbog parlamentarne reforme doveo u sumnju i budućnost koalicije, Cameron je u Sunday Timesu napisao kako je taj savez čvrst. Prije četiri dana pobuna 91 konzervativnog zastupnika prisilila ga je da odustane od glasanja o reformi gornjega doma parlamenta, Doma lordova, u kojem sjede zastupnici koji nisu birani. Liberalni demokrati zahtijevaju tu reformu pa su se pojavila nagađanja o raspadu koalicije.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙