FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Diplome studentima studija sveučilišta u Zagrebu i Orleansu

Autor: ipet
ZAGREB, 13. srpnja 2012. (Hina) - Osam studentica i jedan student treće generacije diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije primili su danas diplome na svečanosti u Rektoratu zagrebačkoga Sveučilište, a diplome su im uručili rektor toga sveučilišta Aleksa Bjeliš i profesor Daniel Hagege sa Sveučilišta u Orléansu, koji je i jedan od koordinatora toga studijskog programa.

Francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jerome Pasquier izrazio je zadovoljstvo suradnjom dvaju sveučilišta, rekavši da je suradnja na tome području osobito važna i u ukupnoj suradnji Francuske i Hrvatske te izrazio nadu da će ona biti primjer i drugim francuskim i hrvatskim sveučilištima.

Rektor Bjeliš i profesor Hagege izrazili su pak nadu kako će diplome studentima omogućiti da pronađu dobre poslove.

U riječima zahvale u ime diplomiranih studenata studentica Amra Šećerović s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu posebice je istaknula vrijednost iskustva, koje su studenti stekli u praksi u francuskim i hrvatskim tvrtkama što će im, smatra, biti od velike pomoći na pragu novoga životnog razdoblja.

Suradnja Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na diplomskom studiju iz područja bioindustrije temelji se na Sporazumu o suradnji, što su ga čelnici dviju institucija potpisali u studenom 2007. Taj sporazum omogućuje studentima zagrebačkoga Sveučilišta koji studiraju na diplomskom studiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz područja molekularne biotehnologije te na diplomskom studiju Prehrambeno-biotehnološkog

fakulteta iz područja bioprocesnog inženjerstva da dio nastave pohađaju na Sveučilištu u Orléansu te da obave praksu u francuskim tvrtkama i tako steknu preduvjete za stjecanje francuske diplome Sveučilišta u Orléansu na razini magistra iz područja bioindustrije (Diplôm de Master du domaine Sciences et Technologie, mention Sciences du Vivant, spécialité techniques bioindustrielles).

Program je usklađen s Bolonjskim procesom, a u izvođenju nastave na drugoj godini diplomskog studija sudjeluju profesori tih dvaju sveučilišta na francuskome, engleskome i hrvatskome jeziku.

Realizaciju toga programa podržavaju i Veleposlanstvo Republike Francuske u Republici Hrvatskoj te Croatia Airlines.

(Hina) xipet ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙