FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 28. lipnja

Autor: mkov
ZAGREB, 28. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 28. lipnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručit će odličja za osobite zasluge za znanost i njezino promicanje u Hrvatskoj i svijetu akademicima Milanu Heraku, Dragi Ikiću i Ivanu Jurkoviću te prim. dr. Štefaniji Puretić (13,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Nastavak 4. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Radni sastanak s temom: "Žene nad kojima je izvršen ratni zločin silovanja u Domovinskom ratu", u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije i Odbora za ravnopravnost spolova. Sastanku će nazočiti više resornih ministara, poput ministra pravosuđa Orsata Miljenića, ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić i drugih, kao i predsjednica Udruge žena u Domovinskom ratu Marija Slišković (14 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića). Predsjednik Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina održat će konferenciju za novinare na temu "Napisi u medijima" (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana bana Josipa Jelačića).

TROGIR - Potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u sklopu posjeta Gradu Trogiru održat će radni sastanak s dužnosnicima Grada Trogira (9,30 sati). Nakon toga posjetit će Dom za psihički bolesne odrasle osobe "Trogir" (10,15 sati). Službeni dio posjeta završava trogirskom centru za socijalnu skrb (11 sati).

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim udrugama iz Domovinskog rata dodijeliti će Povelju mira i prijateljstva Ivanu Grujiću, pomoćniku ministra branitelja koji se nalazi na čelu Uprave za zatočene i nestale (11 sati, dvorana HAZU-a, Strossmayerov trg 14).

ZAGREB - Bivši predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i potpredsjednik sabora u prošlom sazivu Josip Friščić trebao bi sutra na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočiti u nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu, optuženom za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i uzimanje mita u slučaju Ina-MOL. Friščićev HSS bio je član bivše vladajuće koalicije predvođene HDZ-om, koja je donijela odluku o prepuštanju upravljačkih prava u Ini mađarskoj naftnoj kompaniji MOL, a za što je, po optužnici, Sanader dobio 10 milijuna eura mita od čelnika MOL-a Zsolta Hernadija (9,30 sati, Zrinjevac 5).

GROŽNJAN - U sklopu 19. motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja od 27. do 29. lipnja održat će se tečaj "Mediji i zdravlje" s temom Nacionalne strategije zdravstva za period 2012.-2020., koje je pripremilo Ministarstvo zdravlja, a na tom tečaju ministar Ranko Ostojić po prvi put javno će predstaviti nacrt Nacionalne strategije zdravstva (10,30 sati, Dvorana hrvatske glazbene mladeži).

ZAGREB - U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održat će se svečanost dodjele počasnoga doktorata Sveučilišta u Zagrebu (doctor honoris causa) Mirjanu Damaški, koji je Sterling professor emeritus Pravnoga fakulteta Sveučilišta Yale. Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje počasni doktorat Mirjanu Damaški, Sterling professor emeritus Pravnog fakulteta Sveučilišta Yale, za iznimne doprinose razvoju znanosti i visokoškolskoga obrazovanja u Republici Hrvatskoj, međunarodnoj afirmaciji hrvatske pravne znanosti, kao i ugledu Sveučilišta u Zagrebu i Republike Hrvatske općenito. Počasni doktorat Mirjanu Damaški dodijelit će rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš na temelju izvješća Stručnoga povjerenstva za dodjelu počasnoga doktorata, koje je prihvatio Senat u travnju ove godine (11 sati, aula Sveučilišta, Trg Maršala Tita 14).

ZAGREB - Otvorenje Simpozija povodom prve ugradnje aortnog homografta iz Banke kardiovaskularnog tkiva KBC-a Zagreb. U sklopu otvorenja Simpozija bit će predočeni rezultati rada Banke kardiovaskularnoga tkiva KBC-a te prikazana prva implantacija kardiovaskularnoga tkiva u Hrvatskoj. Uz predavače iz Hrvatske, na Simpoziju će sudjelovati i vodeći svjetski stručnjaci za presađivanje zalistaka dr. Carlos Mestres iz Španjolske i dr. Radman Jashari iz Belgije (9 sati, Edukacijski centar "Istok" KBC-a, dvorana 1 u prizemlju, Kišpatićeva 12).

ZAGREB - Svečana dodjela književnih nagrada roman@tportal.hr za najbolji roman izdan u 2011. godini. Prosudbeno povjerenstvo, kojem ove godine predsjeda Ana Grbac, a članovi su Tomislav Brlek, Gordana Duhaček, Igor Mandić, Katarina Luketić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić, odabralo je pet naslova koji ulaze u završnicu petoga po redu izbora za najbolji hrvatski roman. Od pedeset i dva naslova pristigla na Tportalov književni natječaj za roman godine, sedmeročlano stručno povjerenstvo odabralo je pet romana koji ostaju u izboru za nagradu vrijednu sto tisuća kuna (20 sati, kino Europa).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Duška Gerić Koren

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙