FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studij energetike u Šibeniku možda 2013./2014.

Autor: jdev
ŠIBENIK, 13. srpnja 2012. (Hina) - Premješten program energetike i zaštite okoliša Sveučilišta u Zagrebu, sa sjedištem u Šibeniku mogao bi s radom početi već školske godine 2013./2014., dogovoreno je jučer u Zagrebu, na sastanku predstavnika Grada Šibenika i rektora zagrebačkog Sveučilišta Alekse Bjeliša, izvijestila je Tamara Dagen, glasnogovornica Sveučilišta u Zagrebu.

Na sastanku kojem su također nazočili dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Nedjeljko Perić, dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Ivan Juraga, župan šibensko-kninski Goran Pauk i ostali sudionici inicijative osnivanja šibenskoga studijskog programa, predstavljena je osnovna struktura studija, koji bi se usredotočio na obnovljive izvore energije te gospodarenje energijom i energetsku učinkovitost.

Sveučilišni studijski program trebao bi se izvoditi kao trogodišnji preddiplomski studiji za obrazovanje sveučilišnih prvostupnika u području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Opći dio studija trajao bi tri semestra, nakon čega bi studenti, tijekom sljedeća tri semestra, studiranje nastavili na jednom od dva ponuđena modula, i to modulu Obnovljivi izvori energije ili modulu Gospodarenje energijom i energetska učinkovitost.

Stručnjaci obrazovani na tim studijskim programima, istaknuto je na sastanku, tijekom studija bi trebali steći znanja i vještine koji bi im omogućavali zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije i u široj regiji ili, pak, nastavljanje daljnjeg obrazovanja na diplomskim studijima.

Konačni prijedlog studijskoga programa, s detaljnom razradbom sadržaja i nositelja kolegija, ishoda učenja te drugih elemenata, Radna skupina, utemeljena radi osnutka studijskoga programa, trebala bi završiti najkasnije do 15. studenoga ove godine.

Ako bi se ispunili svi potrebni uvjeti, zaključeno je na sastanku, izvođenje novoga studijskog programa moglo bi započeti u akademskoj godini 2013./2014.

Predstavnici Grada Šibenika na sastanku su izvijestili kako je pozitivno riješen zahtjev kojim je Grad Šibenik od Agencije za upravljanje državnom imovinom AUDIO tražio korištenje i upravljanje svim vojarnama i vojnim objektima u Šibeniku, između ostalog i prostorom bivše vojarne Palacine, u kojoj bi trebao biti smješten studentski kampus i u kojem bi se u budućnosti trebali izvoditi premješteni studijski programi energetike i zaštite okoliša.

Sukladno tome, Grad Šibenik započet će djelatnosti vezane uz pripremu projektne dokumentacije, koja je potrebna da studij i kampus počnu funkcionirati na Palacinama. Sredstva potrebna za adaptaciju prostora bivše vojarne Palacine planiraju se primarno osigurati preko natječaja u okviru strukturnih fondova Europske unije.

Sudionici sastanka dogovorili su se da će Radna skupina Sveučilišta u Zagrebu početkom rujna doći u stručni posjet Šibeniku, tijekom kojeg će s predstavnicima mjesnih vlasti nastaviti razgovore o daljnjim aktivnostima oko realizacije inicijative o pokretanju premještenih studijskih programa.

Tijekom toga sastanka razmotrit će se alternativne lokacije u Šibeniku, na kojima bi se studijski programi mogli izvoditi do završetka radova na prostoru bivše vojarne Palacine.

(Hina) xjdev ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙