FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Senat o SC-u, Muzičkoj akademiji i kampusu Borongaj

Autor: ipet
ZAGREB, 13. srpnja 2012. (Hina) - Prorektori za poslovanje te za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu Vesna Vašiček i Bojan Baletić izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare o stanju u Studentskome centru (SC) zagrebačkoga Sveučilišta, sadašnjoj fazi obnove i izgradnje sveučilišnih objekata - Francuskoga paviljona i Muzičke akademije, kao i izrade urbanističkoga plana kampusa Borongaj.

Teme su to o kojima je bilo riječi i na jučerašnjoj sjednici Senata, a novinari su s njima upoznati danas u sveučilišnu Rektoratu.

Prorektorica Vašiček, koja je i predsjednica Upravnog vijeća SC-a, podsjetila je da je još krajem prošle godine Upravno vijeće dalo poticaj da se promijeni dosadašnji okvir financiranja prehrane u SC-u i smještaja u studentskim domovima, jer postojeći prihodi (od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta - MZOS te od studenata) ne pokrivaju troškove, tako da SC bilježi godišnji minus od oko 12 milijuna kuna.

Upozorila je i na nelikvidnost SC-a koja iznosi 100 milijuna kuna i s kojom je SC 'ušao' u ovu godinu te da se smanjuje prihod koji SC ostvaruje preko Student servisa. Prorektorica je podsjetila i da je SC zatražio da mu MZOS i grad Zagreb vrate svaki po 5,7 milijuna kuna koliko mu duguju za izgradnju dva nova studentska paviljona na Savi, te izvijestila da je Grad do sada podmirio oko 3,5 milijuna kuna.

Prorektor Baletić najavio je pak da bi do kraja godine trebala biti dovršena obnova Francuskoga paviljona, koji su gradonačelnik Milan Bandić i vodstvo Sveučilišta obišli ovaj tjedan, kada su obilazili i gradilište Muzičke akademije, gdje bi pak svi građevinski radovi trebali bili gotovi na proljeće iduće godine.

Na novinarsku napomenu da se dio struke protivi rušenje bivše Ferimportove zgrade, koja treba biti inkorporirana u novu zgradu Akademije, Baletić je odgovorio da se tek tijekom radova pokazalo u kako lošem stanju je bila bivša Ferimportova zgrada te bi njezina sanacija stajala puno više od izgradnje replike njezine konstrukcije.

Kad je pak riječ o tomu da je Gradska skupština jučer odbila da po hitnom postupku razmotri prijedlog i donese odluku o izradi urbanističkoga plana uređenja Studentskoga kampusa Borongaj, Baletić je rekao da Sveučilište 'nije sretno' zbog takve odluke, jer da bi urbanistički plan trebao biti izrađen do kraja godine, kako bi se u 2014. mogla povući sredstva iz strukturnih fondova Europske unije.

(Hina) xipet ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙