FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. srpnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MOSTAR

Nogometaši Hajduka i predstavnici uprave uspeli su se u srijedu na Brdo ukazanja u Međugorju te su izrekli molitve na kraju dvodnevnih kratkih priprema u tome mjestu. Brojni hodočasnici pozdravili su Bijele u Svetištu Kraljice mira u Međugorju a među njima bio je i veliki broj talijanskih vjernika. Na Brdu ukazanja izmolili su molitve nakon čega su napustili Međugorje. Igrači Miše Krstičevića jučer su u ispitivanju snaga na travnjaku Sportskog centra Circle igrali neriješeno s momčadi bosanskohercegovačkg premijerligaša Rudara iz Prijedora. Hajduk je dvodnevne mini pripreme u Međugorju obavio uoči prvoga susreta drugog pretkola Europske lige s latvijskom momčadi Skonto koja je na rasporedu u četvrtak, 19. srpnja na Poljudu. Uzvrat je predviđen u Latviji za dva tjedna.

SPLIT

Splitsko-dalmatinska županija danas je Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) javno ponudila plan izgradnje nogometnog kampa na području Makarske rivijere, a gradnja može započeti već u listopadu s obzirom da su sve dozvole i planovi gotovi.

Plan izgradnje novinarima su izložili splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek, te načelnik Baške Vode Joško Roščić koji će još danas službeni dopis o ponudi poslati u HNS.

"S obzirom da pet milijuna Uefinih eura treba iskoristiti do kraja ove godine, a naša je strateška odrednica turizam smatramo da je Dalmacija, a prioritet je makarsko područje, najbolja za tako nešto. Spremni smo i u mogućnosti to ponuditi s početkom gradnje za tri mjeseca. Urbanistički planovi uređenja su gotovi, treba izvaditi lokacijsku dozvolu, a to je za dva mjeseca gotovo. Bacamo lopticu HNS-u i dodajemo kako smo otvoreni, jasni i spremni za početak gradnje kampa", rekao je župan Sanader.

Na konferenciji za novinare rečeno je kako su čelnici Makarske rivijere još 1999. godine nudili tadašnjim čelnicima HNS-a Zorislavu Srebriću i Vlatku Markoviću da se kamp izgradi u Dalmaciji kako se nogometaši ne bi pripremali u Sloveniji, no tako nešto nikada nije realizirano.

"Imamo konkretne planove za kamp HNS-a koji bi dijelom bio u Baškom Polju, na lokaciji bivšeg Dječjeg sela i vojnog odmarališta, a dijelom u Makarskoj i to pod motom 'Zbogom Antalyjo, dobrodošla Dalmacijo'", rekao je župan Sanader.

Radi se o prostoru od oko 70.000 metara četvornih uz koji bi niknula četiri nogometna igrališta s pratećim sadržajima i hotelom.

ZADAR

Prvi upisni krug od mogućih pet krugova preoblikovanja Košarkaškog kluba "Zadar" u športsko dioničko društvo počinje 17. srpnja i trajat će do kraja listopada ove godine kada se očekuje sazivanje Skupštine i formiranje Športsko dioničkog društva KK "Zadar". Temeljni kapital kluba je procijenjen na 41.190.000 kuna, cijena jedne dionice bit će 250 kuna, dok je ukupno 6 milijuna kuna potrebno da bi proces preoblikovanja bio uspješno i obavljen.

"Ukoliko taj iznos ne bude prikupljen to će značiti da proces preoblikovanja nije uspio, no, ja sam ipak uvjeren da će uspjeti" – rekao nam je predsjednik povjerenstva za preoblikovanje Darko Kasap, inače dogradonačelnik grada Zadra.Dodao je da je zakonom predviđeno da je u 5. krugu moguće pretvaranje potraživanja svih vjerovnika u dionice, ali je izrazio nadu da se to neće dogoditi.

Za cijeli proces upisa dionica zadužena je Hypo Alpe Adria Banka u čijim će poslovnicama kako u Hrvatskoj tako i inozemstvu svi potencijalni ulagači moći saznati i sve ostale detalje vezane uz pretvorbu KK Zadar u športsko dioničko društvo.

LONDON

Kolumbijski napadač Hugo Rodallega poptisao je u četvrtak trogodišnji ugovor s engleskim prvoligašem Fulhamom.

Rodallega (26) je došao beu odštete iz Wigan Athletica, za koji je postigao 24 pogotka u 112 utakmica, no samo dva u zadnjoj sezoni.

PARIZ

Francuski biciklist Pierre Rolland (Europcar) pobijedio je u 11. etapi Tour de Francea, koja je u dužini od 148 km vožena od Albertvillea do La Toussuire - Les Sybellesa, dok je Hrvat Robert Kišerlovski (Astana) osvojio 18. mjesto s 3:53 minute zaostatka.

Bila je to prva alpska etapa sa četiri teška uspona, dva uspona najviše kategorije, te usponima prve i druge kategorije, a završila je sa 18 km dugim usponom prve kategorije. Kišerlovski je propustio veliku priliku da napravi najbolji rezultat jednog hrvatskog bicikliste na Touru i prestigne Vladimira Miholjevića, koji je jednu etapu najprestižnije utrke na svijetu završio kao 11. Riječanin Kišerlovski je dugo bio među vodećom četvoricom, činilo se da može i do postolja, a snagu je izgubio desetak kilometara prije cilja, te je ciljem prošao kao 18.

Drugo mjesto u današnjoj etapi pripalo je Francuzu Thibautu Pinotu (+0:55), a treći je bio Britanac Chris Froome (+0:55).

U ukupnom poretku i dalje vodi Britanac Bradley Wiggins (Sky), a slijede njegov sunarodnjak Chris Froome (+2:05), Talijan Vincenzo Nibali (+2:23), Australac Cadel Evans (+3:19), dok je Robert Kišerlovski na 25. poziciji s zaostatkom od 28:43 minuta.

UMAG

Prvi nositelj ATP turnira u Umagu Španjolac Fernando Verdasco plasirao se u četvrtfinale pobjedom nad Latvijcem Ernestsom Gulbisom. Bivši pobjednik Umaga je u prvom kolu bio slobodan, a do četvrtfinale je došao u tri seta - 6:2, 3:6, 6:1.

ZAGREB

Rezultati uzvratnih susreta 1. pretkola Europske lige:

Daugava Daugavpils/LATV - Suduva Marijampole/LITV 2:3 (prva utakmica 1:0)

FK Gomel/BLR - Víkingur/FARSKI 4:0 (6:0)

Inter Baku/AZER - Trans Narva/EST 2:0 (5:0)

Jeunesse Esch/LUKS - Olimpija Ljubljana 0:3 (0:3)

KFK Siauliai/LITV - FC Levadia Tallinn/EST 2:1 (0:1)

SK Liepajas Metalurgs/LATV - La Fiorita/SAN MARINO 4:0 (2:0)

Čelik Nikšić/CG - Borac Banja Luka 1:1 (2:2)

FK Aktobe/KAZ - Torpedo Kutaisi/GRU 1:0 (1:1)

Gandzasar Kapan/ARM - EB/Streymur/FARSKI 2:0 (1:3)

Metalurg Skopje/MAK - Birkirkara/MALTA 0:0 (2:2)

FC Rustavi Metalurgist/GRUZ - Teuta Drač/ALB 6:1 (3:0)

Ordabasy/KAZ - Jagodina/SRB 0:0 (1:0)

Širak Gyumri/ARM - Rudar Pljevlja/CG 1:1 (1:0)

Zecju Taldjorghan/KAZ - Lech Poznan/POLJ 1:1 (0:2)

MyPa Myllykoski/FINS - CEFN Druids AFC/WALES 5:0 (0:0)

Zimbru Kišinjev/MOLD- Bangor City/WALES 2:1 (0:0)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙