FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprez uoči odluke Feda

Autor: neba
LONDON, 20. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi stagniraju jer ulagači s oprezom čekaju odluku čelnika američke središnje banke o monetarnoj politici, koja bi mogla potaknuti snažniji rast ili pad cijena dionica na Wall Streetu.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13 sati u minusu 0,2 posto, dok su S&P 500 i Nasdaq indeks za toliko bili u plusu.

Jučer su cijene dionica na Wall Streetu znatno porasle jer se ulagači nadaju da će Fed nastaviti voditi labavu monetarnu politiku, pa stoga produžiti program prodaje kratkoročnih, a kupnje dugoročnih državnih obveznica, koji istječe krajem lipnja.

Na taj se način dugoročne kamatne stope nastoje održati na niskim razinama, što bi trebalo potaknuti rast američkog gospodarstva, koje u posljednje vrijeme slabi.

Danas završava dvodnevna sjednica čelnika Feda, a njihova odluka mogla bi ili potaknuti daljnji rast cijena ili izazvati njihov pad.

U očekivanju odluke Feda i na europskim se burzama trguje suzdržano. Londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u 13 sati u plusu između 0,1 i 0,2 posto, dok je i pariški CAC oslabio 0,2 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙