FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori ne pronalaze razloga za kupnje dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 13. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su pali jer investitori ne pronalaze razloga za kupnju dionica nakon jučerašnjeg snažnog rasta cijena dionica na Wall Streetu i neizvjesnosti koje i dalje okružuju eurozonu.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati na gubitku 25 bodova, a tehnološki Nasdaq 9,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 3,6 bodova, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Tržište je ovoga tjedna bilo vrlo volatilno, pri čemu je S&P 500 indeks oscilirao u protekla dva dana u rasponu većem od jedan posto. Anemični obujam trgovanja samo povećava volatilnost, koju ponajviše diktiraju vijesti koje pristižu iz eurozone.

U najvećem fokusu investitora je situacija u Grčkoj. U nedjelju se u toj zemlji održavaju parlamentarni izbori, a njihovi rezultati utjecat će na odluku o izlasku Grčke iz eurozone.

Zbog toga su i cijene dionica na europskim burzama pod pritiskom prodaja. Londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC trenutno su u minusu između 0,02 i 0,4 posto.

„Suočeni smo sa zaista ozbiljnim pitanjima u Europi do kraja tjedna, a tržišta će nervozno reagirati sve do objave rezultata izbora u Grčkoj“, izjavio je James Dailey, portfelj menadžer pir Team Asset Strategy Fundu.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava prometa u maloprodaji i proizvođačkih cijena u svibnju u SAD-u.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙