FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oprezno trgovanje

Autor: neba
NEW YORK, 3. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju danas oprezno trgovanje na Wall Streetu, jer svi novi podaci ukazuju na usporavanje najvećih svjetskih gospodarstava, pa ulagačima preostaje samo nada da će središnje banke dodatno olabaviti monetarnu politiku.

Terminski S&P 500 i Dow Jones indeks bili su u 13 sati u blagom minusu, dok je Nasdaq bio u mršavom plusu.

I jučer je na Wall Streetu vladao oprez jer niz podataka pokazuje da se rast gospodarstava, od SAD-a i Kine, do eurozone, usporava.

To je loše za tržišta kapitala, no podršku mu pruža nada ulagača da će monetarne vlasti olabaviti politike.

Tako se očekuje da će u četvrtak Europska središnja banka srezati ključnu kamatnu stopu za 0,25 postotnih bodova, na 0,75 posto.

Zahvaljujući tome, najvažniji europski burzovni indeksi - londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC – bili su oko 13 sati u plusu između 0,2 i 0,6 posto.

Ulagači se nadaju i da bi Fed uskoro mogao pokrenuti novu, treću rundu kvantitativnog popuštanja monetarne politike, ako se nastavi niz slabih makroekonomskih izvješća.

Danas se očekuje izvješće o tvorničkim narudžbama u svibnju u SAD-u, kao i izvješće podružnice Instituta za upravljanje nabavom u New Yorku o poslovnim aktivnostima u regiji u lipnju.

U fokusu ulagača bit će i dionica Microsofta, nakon što je vodeći svjetski proizvođač softvera priznao da je njegova najveća akvizicija u području interneta praktično bezvrijedna, što je 'pojelo' gotovo svu njegovu dobit u proteklom kvartalu. Na Frankfurtskoj je burzi cijena dionice Microsofta pala 0,8 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙