FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju nastavak pada cijena

Autor: neba
NEW YORK, 9. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi u blagom su minusu, uoči početka današnjeg trgovanja na Wall Streetu jer ulagači oprezno čekaju početak sezone objave tromjesečnih poslovnih izvješća kompanija.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 12,30 sati u minusu između 0,3 i 0,5 posto, što najavljuje nastavak pada cijena dionica.

Nakon slabijih nego što se očekivalo podataka o zaposlenosti u SAD-u, u petak su cijene pale oko 1 posto. Kako je potpuno jasno da se rast američkog gospodarstva usporava, najvažnije je pitanje na tržištu hoće li američka središnja banka Fed pokrenuti novu, treću rundu kvantitativnog popuštanja monetarne politike.

Charels Evans, predsjednik Feda u Chicagu, kazao je da bi monetarne vlasti trebale pokrenuti novi program otkupa državnih obveznica kako bi se smanjila nezaposlenost.

Daljnje popuštanje monetarne politike očekuje se i u Kini, premda je već prošloga tjedna tamošnja središnja banka smanjila ključne kamate.

Danas objavljeni podaci pokazuju da je inflacija u Kini u lipnju pala 2 3,0 na samo 2,2 posto, što otvara prostor za daljnje labavljenje monetarne politike, ako će se rast gospodarstva usporiti više nego što se procjenjuje.

Ovoga će tjedna biti objavljeni podaci o bruto domaćem proizvodu Kine, a u anketi Reutersa analitičari očekuju rast BDP-a u drugom tromjesečju za 7,6 posto na godišnjoj razini, nakon 8,1-postotnog rasta u prvom kvartalu.

Izvješćem Alcoe, najvećeg američkog proizvođača aluminija, danas počinje i sezona objave kvartalnih poslovnih rezultata američkih kompanija i banaka, koja će pokazati koliko je usporavanje rasta najvećih svjetskih gospodarstava utjecalo na prihode i zarade kompanija.

Dok se čekaju vijesti koje bi mogle potaknuti ulagače, na europskim se burzama trguje mirno. Frankfurtski DAX, londonski FTSE, i pariški CAC bili su u 12,30 sati u minusu između 0,3 i 0,5 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙