FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju pad cijena dionica

Autor: neba
NEW YORK, 21. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju danas pad cijena dionica na Wall Streetu zbog slabosti kineskog i gospodarstva eurozone, ali i zbog toga što Fed nije agresivnije olabavio monetarnu politiku.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su oko 13,30 sati u minusu između 0,3 i 0,4 posto.

Ulagače ponajviše zabrinjavaju nove naznake usporavanja rasta kineskog i gospodarstva eurozone. Jutros je HSBC banka izvijestila da je njezin PMI indeks industrijske aktivnosti u Kini u lipnju oslabio osmi mjesec zaredom.

Indeks menadžera nabave (PMI), koji izrađuje londonska istraživačka tvrtka Markit, u eurozoni se u lipnju drugi mjesec zaredom zadržao na 46 bodova, što ukazuje na daljnji pad poslovnih aktivnosti u 17-članoj eurozoni.

To loše utječe i na gospodarstvo SAD-a, što je jučer priznala i američka središnja banka, smanjivši procjene rasta u ovoj i idućim godinama. Unatoč tome, nije pokrenula novi krug kvantitativnog popuštanja monetarne politike, što je razočaralo ulagače.

Zbog toga su danas pale i cijene dionica na europskim burzama. Pariški CAC, londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u 13,30 sati u minusu između 0,1 i 0,4 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙