FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju skok cijena dionica

Autor: neba
NEW YORK, 29. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju danas rast cijena dionica na Wall Streetu za više od 1 posto, nakon što su čelnici Europske unije jutros dogovorili nove mjere za suzbijanje dužničke krize.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 13 sati u plusu između 1 i 1,4 posto, nakon što su jučer cijene dionica blago pale.

S obzirom da se nisu očekivali značajniji rezultati summita Europske unije, dogovor njezinih čelnika o novim mjerama koje će olakšati zaduživanje kako banaka, tako i država, ugodno je iznenadio ulagače, pa su cijene dionica na svjetskim burzama od ranog jutra u uzlaznom trendu.

Oko 13 sati najvažniji europski burzovni indeksi - londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC – bili su u plusu između 1,4 i 2,7 posto.

Danas se još očekuje niz makroekonomskih podataka koji bi mogli utjecati na tržište. Institut za menadžere nabave u Chicagu objavit će indeks industrijskih aktivnosti, a analitičari očekuju njegov blagi rast s 52,5 na 52,7 bodova.

Očekuje se i konačni podatak o raspoloženju potrošača u SAD-u, izvješće koje sastavljaju Thomson Reuters i Sveučilište u Michiganu.

Ministarstvo trgovine SAD-a objavit će, pak, izvješće o osobnim dohocima i potrošnji kućanstava u svibnju, a analitičari očekuju rast dohodaka za 0,2 posto, ali i nepromijenjenu potrošnju u odnosu na prošli mjesec.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙