FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 10. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ustvrdio je večeras da tajne službe sigurno nisu špijunirale bivšu ministricu zaštite okoliša i prirode Mirelu Holy, a utvrdit će se je li netko privatno zloupotrijebio njezinu mail komunikaciju. Komentirajući tvrdnje Holy da je bila špijunirana zbog čega je najavila kaznenu prijavu, Josipović je rekao da o tome ne može govoriti. "Jedno što mogu tvrditi da nikakve špijunaže, od onog što zovemo tajne službe nije bilo. Je li netko privatno zloupotrijebio mail komunikaciju, a sasvim sigurno jest, utvrdit će se tko i kako", kazao je predsjednik u razgovoru za Dnevnik HTV-a. Za sumnje medija da se prisluškuje i špijunira i druge članove vlade, Josipović je rekao da ne treba širiti paranoju. "Ono što vam ja sasvim sigurno, s obzirom na poziciju i ovlasti, mogu reći jest da od strane onih kojima je posao da nadziru one koji ugrožavaju sigurnost i krše zakon takvih zlouporaba sigurno nema", rekao je. Ustvrdio je da ima dobar uvid u rad tajnih službi. jer mu je to i posao. Ne boji se da netko nadzire njegovu e-mail komunikaciju. Nezadovoljstvo građana i pad popularnosti vlade za Josipovića je posljedica krize, što se, kaže, može razumjeti. "Vremena su teška, na vladi su mnogi teški potezi i uvjeren sam da će ih vlada poduzeti", kazao je Josipović, istaknuvši pritom kako treba voditi računa da država nema puno smisla ako nije socijalna. Smatra da su u kratkom periodu od početka mandata vlade povučeni neki potezi koji mogu dati nade da će se krenuti boljim putem, a to su, po njemu, odnos prema proračunu i planiranje velikih investicija. No, smatra da ovog trenutka nedostaje potpuno "olabavljenje" stega koje su stavljene pred investitore propisima, koji su gomilani od osnutka države, koje koče investicije, ali i otežavaju život običnim građanima. Za Split Pride rekao je da su Split i Hrvatska položili ispit jer je skup održan mirno, bez nasilja i u duhu tolerancije. Velike policijske snage pokazuju, smatra Josipović, da je država spremna spriječiti svaki mogući nered i da je bila poučena prošlogodišnjim iskustvom.

ZAGREB - Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku (ABH) Željko Sačić podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost iz osobnih razloga, izvijestilo je danas Predsjedništvo ABH dodavši da Sačić ostaje član stranke. U izjavi Hini Sačić je rekao da se s te dužnosti povlači zbog privatnih i poslovnih obaveza, jer za političko djelovanje treba puno resursa, i financijskih i materijalnih, kao i vremena. No to ne znači, dodao je, da se kao volonter neće osvrtati na politička zbivanja u Hrvatskoj. Dosadašnji predsjednik ABH kazao je također da je razočaran što nije ostvaren cilj stranke - ulazak u Hrvatski sabor. Do odluke Glavnog odbora, vršitelj dužnosti predsjednika ABH bit će Željko Cvrtila.

ZAGREB - Nepoznata žena umrla je na putu do bolnice od ozljeda zadobivenih pri padu na tlo nakon što joj je u Gostoviću kod Vrbovca u skoku zatajio padobran, izvijestila je zagrebačka policija. Žena je skakala padobranom koji se dijelom otvorio te je pala na tlo i umrla na putu do bolnice, navela je policija. Nesreća se dogodila oko 15,25 sati pod još neutvrđenim okolnostima.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙